Twee jaar geleden opende Charlene De Buysere al de derde vestiging van koffiebar Way in de Jakobijnenstraat, die tegelijk ook een bakkerij is. Naast specialty koffie worden er ook koffiekoeken verkocht en dat viel meteen in goede aarde. “We zitten al even op ons tandvlees qua productie”, klinkt het.
De bakkerij werd al snel te klein en dus verhuist ze over enkele maanden naar de Keizerpoort, aan de Fransevaart in Ledeberg. Way zal in hetzelfde gebouw zitten als de Aldi supermarkt. En bakker Norman Willain verhuist mee. “Het is dankzij hem en de rest van ons fantastisch team dat we de volgende stap kunnen zetten”, zegt De Buysere trots.
Koffiekoeken en taartjes
Willain zal elke ochtend koffiekoeken en taartjes maken om uit te sturen naar de andere vestigingen van Way, maar ook om ter plekke te verkopen. De vestiging in Ledeberg zal naast een plantaardige bakkerij ook een volwaardige bar zijn, waar je koffie kan drinken en kopen. “We gaan er ook desembroden bakken en verkopen”, zegt De Buysere. “Norman is zich daar al even in aan het verdiepen.”
De Buysere is blij dat ze naast het centrum ook de rand van Gent kan bedienen. “De buurt van het Sint-Pietersstation en Ledeberg zijn blinde vlekken als het gaat om goede koffie, maar een groot deel van onze gemeenschap zit daar wel”, zegt ze. “Er wonen daar veel jonge mensen die goede koffie en goed brood waarderen, maar niet altijd naar het centrum willen komen daarvoor. Wij brengen al dat lekkers nu naar hen.”
Het plan is om eind september, begin oktober open te gaan in Ledeberg. De vestiging in de Jakobijnenstraat zal enkele dagen gesloten zijn om te verbouwen, aangezien de bakkerij daar verdwijnt.