Edelrot opende een vijftal jaar geleden de deuren in de Steendam. “Een toffe plek om op te starten, maar de straat krijgt steeds meer te lijden onder zwaar verkeer”, zegt Stijn. “Tijdens corona startten we met het importeren van natuurwijn, en daar hebben we extra plaats voor nodig. Bovendien wonen we met ons gezin boven de zaak: nu we drie kinderen hebben, is dat stilaan te klein.”
Geen hautain gedoe
De zaak verhuist naar het pand waar vroeger Huize Colette zat, in de Belfortstraat. “We gaan voor de sfeer van een Parijse bar, gemengd met een bruine kroeg”, zegt Stijn. “Het zal toegankelijk zijn voor iedereen. Bij het woord ‘wijnbar’ denken veel mensen aan snobistisch of hautain gedoe, maar daar willen we van af. Bovendien serveren we lang niet alleen meer natuurwijn, maar ook bieren, cider en andere natuurlijke dranken.”
Het pand in de Steendam sluit de deuren over een maand, om op 2 juni te heropenen in de Belfortstraat. “Maar we maken er nog enkele mooie weken van in de Steendam. Zo organiseren we dit weekend ‘Zat van Petnat’, waarbij we acht flessen petnat op de kaart zetten. Dat is een natuurlijke schuimwijn, die iets troebeler is en wat doet denken aan cider.”
“Toen we begonnen, kenden de meeste mensen dat nog niet, maar nu is er steeds meer vraag naar. Op enkele jaren tijd werd het publiek beter geïnformeerd en meer open minded. Dat is fijn werken voor ons.”