“Na bijna zestien jaar waren we toe aan een nieuwe uitdaging, een nieuwe horizon”, zeggen Pauline en Bastiaan vanuit hun gloednieuwe locatie. Enkele maanden geleden, in september 2022, sloten ze de deuren in de Corduwanierstraat nadat ze daar bijna zestien jaar hadden gezeten met Bocca Lupo.
Deze week, na een stevige verbouwing, heropenen ze hun restaurant op een andere locatie: aan de Poel. In het pand waar vroeger een wijnwinkel was: Cavatappi. “De wijnwinkel van mijn mama en mijn broer”, zegt Bastiaan. “Zij zijn in mei 2022 naar de Victor Braeckmanlaan verhuisd in Sint-Amandsberg. Wij zagen meteen potentieel in het pand en de buurt.”
Terracotta
Pauline en Bastiaan trokken de wijnwinkel volledig open en maakten er een prachtig restaurant van. Met een terracottakleurige vloer, de bar en binnentuin als blikvangers. Even gezellig als In Bocca Lupo in het Patershol, maar dan lichtrijker. Vooraan staat een zonnig terras uit. “Voor de rest is de formule gelijk gebleven”, zegt Bastiaan. “We doen nog steeds op verse, eenvoudige Italiaanse keuken.” (lees verder onder foto)
Ook op de nieuwe locatie kan je elke week nieuwe gerechten, gemaakt met Italiaanse en lokale seizoensproducten, krijgen. Pizza ga je hier niet vinden, Bastiaan maakt elke dag verse pasta. Op donderdag en vrijdag kun je er terecht voor lunch, ‘s avonds is er nog steeds de à la carte formule.