Luna en Tata in Copador Luna en Tata in Copador. Foto: fvv

Pikante cocktails en Engelse pasteitjes in nieuwe, zwoele bar aan het Gravensteen: “Het zicht is onbetaalbaar”

Opgelet, er is een nieuwe hotspot in Gent. Of Copador belooft dat snel te worden. Onder meer door het gezellige terras dat uitkijkt op het Gravensteen en het water, maar ook door de bijzondere inrichting van de bar en de kaart. Een pikante Margerita cocktail en een Engels pasteitje iemand?

“Vroeger was de keuken van de Oude Vismijn hier”, zeggen Luna De Boos (21) en Tata Mnatobishwili (29) trots. Samen met Emma De Kestelier (25) houden ze de nieuwe bar Copador open in de Rekelingestraat, die het Veerleplein met de Burgstraat verbindt. “Maar daar zie je vandaag niets meer van, enkel de oude ramen werden behouden”, vertellen ze.

Ervoor werden nieuwe ramen geplaatst, ertussen kwamen cactussen. Aan de deur werd een gordijn gehangen uit geel plastiek. De vloer werd blauw gegoten, de muren kregen een warm rood laagje. “In het weekend is Copador eerder een club, in de week een lounge”, vertellen De Boos en Mnatobishwili. “Vandaar de vele cocktails en hapjes.”

De Boos komt recht van de schoolbanken: ze studeerde drama op het KASK en werkte intussen in De Dulle Griet en De Alchemist. Mnatobishwili groeide op in Georgië. Op haar eenentwintigste kwam ze in Gent studeren – beeldende kunst op Luca – waarna ze terugkeerde naar haar thuisland. Ze werkte er als barmanager, keerde terug naar Gent en ging als barmanager van de Bourla in Antwerpen aan de slag. De Kestelier combineert de bar met een master Gender en Diversiteit. (lees verder onder de foto)

Tata en Luna aan de bar. Foto: fvv

Samen zorgen ze voor lekkere hapjes als pizza met pikante salami, Engelse pasteitjes, kippenkroketjes, Spaanse tortilla, vegan albondigas, gesmolten Camembert met brood, hummus en soep. “Bij de cocktails hebben we elk onze favoriet”, vertelt Luna. “De favoriet van Tata is de caipirinha, van Emma de strawberry caipiroska en van mezelf de mezcal negroni. Al kan ik zeker ook de spicy margerita aanraden met zelfgemaakte pikante siroop. Heel pikant, maar ook heel lekker.”

Geen fan van (bijzondere) cocktails en mocktails? Dan kan je ook gewoon koffie, warme chocolademelk, wijn en bier bestellen. De inrichting alleen al zal je zeker bekoren, net zoals het terras, gevuld met blauwe en rode stoelen. “Binnenkort komen er ook branders op het terras”, zegt Mnatobishwili. “Maar de aantrekker is het zicht op het Gravensteen, dat is onbetaalbaar.”

Foto: fvv