Filip nam al driemaal deel aan die vakwedstrijd en won die in 2018. “Omdat ik niet beter kan doen dan de gouden plak, nam ik niet meer deel en liet ik die eer aan mijn vrouw”, zegt Vermeulen.
“Weinig vrouwen nemen deel aan het concours en voor het eerst haalde een vrouw de finale. Rauwe boerenham, salami, notensalami, coppasalami, gekookte en gebakken beenhammen en Parijse worst leverden me tien gouden, een zilveren en een bronzen medaille op. De coppasalami (een salami omhuld met varkensvlees) ontwikkelde ik speciaal voor de Eurobeefwedstrijd. Het succes dank ik aan mijn inzet en enthousiasme, maar ook aan ons ongelooflijk sterk team met topmedewerkers”, beklemtoont Van Beneden.
“Met de eerste plaats van Filip, die in Ter Groene Poorte in Brugge vleeswarenbereiding studeerde, en mijn tweede plek mogen onze klanten zeggen dat ze vlees in huis halen van het beste Belgisch slagerskoppel. Dat bevestigt ook dat de naam Klasseslager Vermeulen.