KRUISHOUTEM/GENT – Al voor de 15e keer zijn in de nieuwe Gault&Millau de beste restaurants van België en Luxemburg opgenomen. Peter Goossens blijft bovenaan prijken, terwijl het Gentse Chambre Separée van Kobe Desramaults de nieuwkomer van het jaar is.
Hof van Cleve uit Kruishoutem, het restaurant van Peter Goossens, krijgt voor het vijftiende jaar op rij de hoogste score. Met 19.5 op 20 deelt Peter Goossens die topplaats net als de vorige drie jaren met het Brusselse Bon-Bon.
Nieuwkomer van het jaar
Chambre Separée, het nieuwe restaurant van topchef Kobe Desramaults, heeft zijn entree niet gemist. Hij opende in Gent Chambre Separée, waar zestien tafelgasten een menu van twintig gerechten voorgeschoteld krijgen. Het levert hem een score van 17,5 op 20 op, en de titel nieuwkomer van het jaar.
Nog een opvallende nieuwkomer is Mémé Gusta. Het restaurant dat startte in het VTM-programma Mijn Pop-Uprestaurant haalt meteen 12 punten.
De prijs voor mooiste terras gaat naar het Gentse Fou d’O.
De Gault&Millau gids voor 2018 bespreekt meer dan 1.280 adressen.