LEES OOK. Alweer een stukje traditie dat verdwijnt: ‘De Bonte Koe’ sluit eind deze maand
“We leerden elkaar kennen in de horeca”, vertelt Margo Baudewijn over haar zakenpartner Femke Colenbie. Femke was ooit zaalmedewerker in ‘t Hoveke van Barevelt bij Margo’s ouders. “Ik draaide er al van jongsaf aan mee en leidde haar op. De passie groeide, en ook onze vriendschap. Meerdere malen bij een bezoek aan een horecabeurs of een glaasje wijn hadden we het over onze droom om samen een zaak op te starten. Na vele jaren dromen namen we op een terrasje aan zee de beslissing: we gaan ervoor, we zoeken een pand en gaan volledig voor onze eigen zaak.”
Om hun droom te verwezenlijken was het vooral zoeken naar een geschikt pand. “Het gebouw, de historiek en de locatie hadden al vlug ons hart gestolen”, aldus Margo. “Als Beerveldse keer ik graag terug naar waar ik mijn eerste levensjaren doorbracht. Het doet deugd om een mooi en historisch pand dat al zo lang leegstaat opnieuw tot iets moois en bijzonder te maken.”
Hoe het concept van Commune eruit zal zien, is al duidelijk. “We willen mensen graag laten genieten van een lekker glas wijn met eenvoudige maar eerlijke en heerlijke en leuke gerechten”, vertellen de zaakvoerders. “Want wijn en eten vormen samen een mooi verhaal.”
“De bar van het restaurant zal ook een wijnwinkel zijn waar je een leuke wijnbox of een fles wijn kan kopen. Ook wijnworkshops zal je bij ons kunnen beleven, en kleinschalige evenementen die in ons concept passen zijn ook mogelijk.”
“De naam verwijst niet alleen naar de voormalige functie van het gebouw, maar ook naar de commune tussen twee gepassioneerde mensen die elkaar perfect aanvullen op professioneel vlak. Voor de niet-wijnliefhebbers wordt gezocht naar een alternatief met lokale bieren en mocktails.”