GENT/AALST – Op maandag 3 december bekroonde VENUEZ talloze hospitality ondernemingen die werden besproken in de laatste zes edities van VENUEZ Modern Hospitality Journal. Dat gebeurde in Grand Casino Knokke samen met 650 leading industry people. “Met deze awards geven we ondernemers die op een creatieve en innovatieve manier de grenzen binnen de Belgische hospitalitywereld hebben verlegd de erkenning die zij verdienen.”
Maar liefst 3 Oost-Vlaamse genomineerden vielen in de prijzen.
Best Hospitality Concept
Ondernemer Geert De Paepe en chef Gilles Bogaert (foto boven artikel) kregen de prijs voor ‘Best Hospitality Concept’ met hun Taxi’s & Upper. In juli dit jaar openden ze in een voormalige taxi-garage aan de Zuidstationstraat in Gent niet één, maar twee restaurants. Op het gelijkvloers ‘Taxi’s’, een fine dining gastronomisch concept waar verse groenten en kruiden centraal staan, en op de eerste verdieping ‘Upper’, een top vleesrestaurant.
Culinary talent of the year
Jason Spinoy van restaurant L’Histoire 32 en Burnt in Aalst mocht de prijs ‘Culinary talent of the year’ in ontvangst nemen. De jonge chef wist zelf niet eens dat hij voor die categorie genomineerd was. “Ja, ik ben nog altijd een beetje in de war”, lacht Jason. “Ik had dit totaal niet verwacht. We waren gewoon uitgenodigd voor deze avond. Ik wist van niks.”
Entrepreneur of the year
Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde werden ten slotte bekroond tot ‘Entrepreneur of the year’. Het olijke ondernemersduo – dat ook privé een koppel vormt – werd in de eerste plaats bekend vanwege hun inmiddels verkochte Wasbar-concept. Met Chez Claire stapten ze dit jaar in een nieuwe avontuur. Deze verrassend gepimpte eclairs worden zowel in Antwerpen, Gent als binnenkort ook op de Brusselse luchthaven verkocht en kan je sinds kort online bestellen en gratis laten leveren in de hele Benelux.