Een degelijk verloningspakket samenstellen voor je werknemers, het is iets waar kmo’s vaak mee worstelen. Door de hoge loonkosten opteren veel ondernemers voor een bijkomende vergoeding in natura, maar die past niet altijd bij je personeel. De salariswagen bijvoorbeeld is flink ingeburgerd, maar wat doe je als je werknemer daar geen behoefte aan heeft? Met Payflip wil Maura bedrijven uit de nood helpen. “Wat wij doen, noemen we de Netflix van de verloning”, zegt Maura.
“We zijn vertrokken vanuit onze eigen ervaring”, zegt Maura. “Mijn medestichter Filip Van Doninck woont in hartje Brussel en kreeg van zijn werkgever een bedrijfswagen die hij eigenlijk niet nodig had. Omdat ik ervaring heb in de fiscale advocatuur, kwam hij naar mij met de vraag om een alternatief verloningspakket samen te stellen. Zo kreeg Filip een vergoeding op zijn maat, waar zijn baas geen cent meer voor hoefde te betalen. En zo kwamen we op het idee voor Payflip. Waarom zouden we geen software ontwikkelen die dit voor iedereen op maat kan doen?”
Win-winsituatie
Maura en Filip bundelden de krachten met hun derde medestichter Jon Lopez Garcia en gingen aan het werk. Op slechts drie jaar tijd heeft het softwarepakket al driehonderd klanten aangetrokken.“Via Payflip kun je verschillende verloningsvormen mixen en matchen zonder de loonkost van de werkgever te verhogen”, zegt Maura. “Een grote win voor werknemers, en ook voor de kmo’s. Want zij kunnen zich zonder meerkost extra aantrekkelijk maken voor werknemers.”
Voor haar werk als CEO, is Maura de Oost-Vlaamse nominatie voor de Womed-award. “Een grote eer”, zegt Maura. “Wij hebben een heel vrouwelijk team, dus ik heb er lang niet bij stilgestaan hoe zeldzaam vrouwelijke CEO’s zijn in techbedrijven. Maar wanneer ik me begeef naar conferenties, valt het me inderdaad op dat CEO’s vaak mannen zijn. Ik hoop met mijn deelname te tonen dat ook vrouwen in de technologiewereld aan het roer mogen staan.”
Stemmen op Maura kan via markantvzw.be/womedaward/belofte-finalistes-wa22.