Met haar eerlijke, smaakvolle gerechten is O’yo al vijf jaar een begrip in de Gent. Het team van zaakvoerder Phaedra Lybaert serveert de hele dag door ontbijt en brunch, met focus op gezonde producten. Van yoghurt bowls over vegan en glutenvrije pannenkoeken tot salades, toasts en kombucha. Zo’n 95% van deze gerechten zijn ook nog eens volledig vegan.
“We proberen steeds verrassende smaakcombinaties te creëren”, duidt founder Phaedra. “Door gerechten samen te stellen met voedzame ingrediënten, boosten ze ook nog eens je immuniteit.”
Gezond, lekker én toegankelijk voor iedereen: O’yo werd niet zomaar door lifestylemagazines Elle, Marie Claire, Flair en Libelle verkozen tot bijzonderste healthy brunchplek van Gent. Het team van O’yo bestaat dan ook uit ambassadeurs van een gebalanceerde levensstijl.
“Vraag onze teamleden gerust naar de voordelen van ons eten of geef aan wat je precies lekker vindt: ze helpen je graag op weg. Op die manier begeleiden we onze klanten met smaakvolle gerechten op maat”, aldus Phaedra.
Uitbreiding
De steeds groeiende aandacht voor gezonde voeding en het succes van het eerste filiaal ondanks de coronapandemie, dwingt O’yo nu tot uitbreiden. Om de overname van een tweede pand deels te financieren, startte Phaedra een crowdlendingcampagne op. Na minder dan twee weken haalde O’yo al €77.500 op via leningen op het investeringsplatform WinWinner. Straf, zeker gezien het huidig klimaat waarbij de horeca het zwaar te verduren krijgt.
“Deze groeifinanciering is nodig om alles in gereedheid te brengen voor de opening van het pand op een boogscheut van de Graslei”, vertelt Phaedra. “We zullen er een professionele productiekeuken laten plaatsen. Ook zal het nieuwe pand meer zitplaatsen hebben en er is plek voor een buitenterras.”
Investeren in de WinWinner-campagne van O’yo kan nog tot en met 17 januari 2022. Meer informatie vind je op het WinWinner-platform.