gent brasserie

Ondernemer Yunus Gök opent tweede horecazaak op Vrijdagmarkt

Yunus Gök (38) verdeelt zijn tijd tegenwoordig over twee horecazaken. Samen met zijn ouders runt hij een Turks restaurant in de Sleepstraat dat al twintig jaar bestaat. Enkele weken geleden opende hij een brasserie op de Vrijdagmarkt.

Twintig jaar geleden openden Yunus Göks ouders Gök 2 in de Sleepstraat. Vandaag runt hij het Turkse restaurant samen met hen. “Het zijn drukke tijden”, zegt de Gentenaar. “Gök 2 doet het goed en afgelopen zomer kwam er een brasserie bij.”

Op de Vrijdagmarkt opende de dertiger enkele weken geleden een brasserie met Vlaamse klassiekers op de kaart, zoals huisgemaakte vol-au-vent en stoverij, scampi diabolique, croque-monsieur, mosselen, spaghetti bolognese en grill. “Ik wilde iets volledig anders doen dan het Turkse restaurant”, zegt hij. “Al is alles wel halal: het vlees komt van een Turkse slager.”

Naast wijn en bier kunnen klanten ook cocktails bestellen in Ode. De naam is gevormd met de initialen van Göks kinderen Osman (10), Defne (8) en Emir (2) – het restaurant is zijn ode aan hen, aan zijn familie en aan zijn stad. Wie verzot is op ijs, wafels, pannenkoeken en koffie, kan hier evengoed terecht.

Brasserie Ode, Vrijdagmarkt 41, 9000 Gent. Gesloten op maandag.