IMG_4427kopie

NONA June klaar voor Tournée Minérale

GENT – Charlotte Matthys bracht vorige maand met NONA June de eerste Belgische non-alcoholische gin op de markt. Met de aftrap van Tournée Minérale op vrijdag 1 februari voegt ze nu ook een receptenbundel toe. In samenwerking met wereldkampioen cocktails shaken Jurgen Nobels en influencer Matthias Soberon ging ze op zoek naar de perfecte ingrediënten om haar drank mee te combineren. “Tot nu toe lag de focus vooral op gin & tonic, maar er kan zoveel meer met NONA June gedaan worden”, aldus Charlotte.

Het gaat hard voor NONA June. Minder dan een maand na de lancering gingen er al meer dan 1000 flessen over de toonbank. “In een mum van tijd zat ik door mijn eerste voorraad. Er is enorm veel vraag vanuit de horeca. Praktisch iedereen wil het proberen, zeker nu Tournée Minérale eraan komt”, vertelt Charlotte.

 

Receptenbundel

Samen met Gentenaar Matthias Soberon, eigenaar van cocktail- & spirits blog ‘Served by Soberon’ sinds 2017 en Jurgen Nobels die in 2015 verkozen werd tot ‘Bartender van het jaar’ werkte Charlotte een receptenbundel uit. “We kennen allemaal de typische gin & tonic, maar niet iedereen heeft graag bitter. In de verschillende recepten wordt mijn non-alcoholische gin gebruikt als basis om verschillende drankjes te maken. We hebben het bewust simpel gehouden zodat je het makkelijk zelf thuis kan doen. Op die manier kan je kiezen uit verschillende smaken en elke dag iets anders uitproberen.”

Exclusief en artisanaal

Op dit moment is Charlotte nog volop bezig met de voorstelling van haar product bij de verschillende horecazaken en kleine drankenhandelaars. “Ik wil bewust niet naar de grote supermarkten stappen. Mijn product is exclusief en artisanaal en hoort dus thuis in de kleine speciaalzaken en de betere horecazaken.”

                  

Start it @ KBC

Charlotte neemt ook deel aan het traject van Start it @KBC. “Dat is echt super voor starters! Zo krijg ik advies over starten/ondernemen en ook office space in hun nieuwe hub aan DOK Noord. Ik krijg heel veel steun van zowel mijn mentoren als andere starters in het traject.”

Meer dan ‘water met een smaakje’

Sommige mensen vragen zich terecht af of non-alcoholische gin niet gewoon ‘water met een smaakje’ is. Charlotte, die bio-ingenieur van opleiding is, zegt hierop het volgende: “Door het distillatie proces wordt een heel andere smaak uit de kruiden en de jeneverbes gehaald dan wanneer je deze gewoon in water zou laten weken. Het is niet gewoon een smaakje toevoegen aan water. Het productieproces is volledig vergelijkbaar aan dat van gin, alleen nog complexer omdat je geen alcohol mag gebruiken. Als je een fles NONA June openmaakt ruik je meteen de krachtige aroma’s net als bij een alcoholische gin. Dat maakt het zo uniek.”

Benieuwd naar de non-alcoholische gin en de verrassende recepten? Bestellen kan via de webshop.

Foto’s: @ServedBySoberon en Sammy Dierickx