Stil zitten is duidelijk niet aan Caroline en Nehme besteed. Het duo leerde elkaar jaren geleden kennen in de Verenigde Arabische Emiraten. Kort erna startten ze hun eigen keten op: Jannah Hotels. Wanneer ze naar Caroline haar thuisstad Gent reisden, ijverde Nehme om hun nomadenleven vaarwel te zeggen en opnieuw te beginnen.
In 2016 openden ze The House of Edward, later volgden nog drie hotels: The House of Trade, A Flemish Tale en The Mansion. Ze startten ook meerdere vestigingen van het Libanese restaurant Beiruti, van de sushibar Yokoso en van het pottenbakatelier Claymates op in Gent en andere steden. Afgelopen zomer openden ze nog een pizzeria.
Van vertragen lijkt geen sprake. “We dachten er al langer over na om onze verschillende concepten samen te brengen onder één dak”, vertelt Caroline. “We wilden een foodmarket opstarten waar iedereen terecht kan. Eet je niet graag sushi, dan kan je evengoed pizza of Libanees bestellen.”
Sushi, kip, sappen en meer
Sint-Martens-Latem bleek de beste plek om hun eerste foodhal uit te bouwen. Waar vleesrestaurant La Boucherie was, vind je vanaf volgende week een ‘Latem Food Market’. “We beginnen met afhaal en over een tweetal weken zal je ook ter plekke kunnen eten”, zegt Caroline. “We zullen vooral op lunch focussen, maar de deuren blijven open tot in de late namiddag.”
Kom je langs, dan zal je Libanese gerechten van Beiruti, sushi en ramen van Yokoso en pizza van Lombardi kunnen proeven, maar ook lekkers van merken die Caroline en Nehme nog niet verder uitbouwden: geroosterde kip van The Rooster, sappen van Jane The Juicer, en poke bowls, broodjes en salades van Chopped. “Bovenop onze eigen merken gaan we ook taarten van Julie’s House en ijs van Bas aanbieden”, vult Caroline nog aan. Dat wordt smullen.