Guido, Ann en chef-kok Kevin Guido, Ann en chef-kok Kevin gaan op zoek naar een overnemer voor de taverne in Sinaai. Foto: yjs

Na 30 jaar in horeca nemen Guido (63) en Anne (60) afscheid van taverne De Ster: “Dubbel gevoel, maar het is tijd om te gaan genieten”

Guido Vandergeeten (63) en Anne Van Gysel (60) zijn al jarenlang de vertrouwde gezichten van taverne De Ster in Sinaai, maar zijn bezig aan hun laatste momenten als uitbaters van de bekende horecazaak. Het koppel gaat op pensioen en op zoek naar een overnemer. “Het is nu aan ons wat te gaan genieten.”

Guido en Anne begonnen hun horecaverhaal goed dertig jaar geleden met de uitbating van de voormalige horecazaak ‘t Palmke in de Sint-Niklase Plezantstraat. Negen jaar later trekt het koppel naar taverne De Ster in Sinaai, waar het de voorbije twee decennia steevast terug te vinden was. “Al hebben we in de beginfase wel het vertrouwen van de Snoaneirs moeten winnen, aangezien we van Sint-Niklaas kwamen”, steken Guido en Anne van wal.

Samenhorigheid

“De samenhorigheid in dit dorp is bijzonder aanwezig, maar dat maakt het net zo mooi. Toen er hier een broodjeszaak opende op den Dries, zijn wij prompt gestopt met het aanbieden van broodjes. In een dorp als Sinaai moet je elkaar proberen helpen in plaats van te concurreren. Iedereen kent iedereen en dat houdt Sinaai levendig.”

Ook de vele evenementen voor de deur van de taverne hebben het koppel geen windeieren gelegd. “Den Dries is altijd the place to be geweest, zowel voor de ietwat oudere generaties, maar ook voor nieuwe en jonge gezinnen die er zeker ook zijn in de deelgemeente”, aldus Anne. “Door al die optredens en evenementen zijn hier doorheen de jaren heel wat bekende Vlamingen met hun crew komen eten. Onder meer Axel Daeseleire, Koen De Bouw, Walter De donder passeerden de revue en ook het voormalige nieuwsanker Dany Verstraete kwam hier geregeld wel eens langs. Ik herkende die mensen vaak niet, maar voor mij is toch iedere klant gelijk.”

De geliefkoosde taverne ligt pal in het centrum van de deelgemeente. Foto: yjs

Wie een hapje ging eten in Taverne De Ster ging volgens Guido nooit met honger weer naar huis. “We bieden hier de traditionele Belgische keuken aan die toch nog altijd bijzonder gesmaakt wordt door onze klanten”, vertelt Guido. “Door onze gezegende leeftijd zijn we nu nog vier dagen in de week open, maar een overnemer kan hier prima zeven op zeven de deuren openen. De zaak zal altijd goed gevuld zijn. Tegen ten laatste december willen we er definitief een punt achter zetten en hopen we dat we tegen die tijd een overnemer hebben gevonden.”

Fietsroutes ontdekken

Het afscheidsjaar voelt dubbel aan voor Anne en Guido. “Onze klanten zijn heilig voor ons, maar het is toch stilaan tijd om zelf wat te gaan genieten”, zegt het koppel. “We hebben beiden een elektrische fiets gekocht en gaan het Waasland verkennen. Onze klanten spreken altijd over de mooie fietsroutes in de buurt, maar zelf hebben we die eigenlijk nog nooit echt gefietst. Daar gaan we nu werk van maken.”

Foto: yjs

Foto: yjs