Steeds meer organisaties kiezen om het mobiliteitsbudget te implementeren in hun mobiliteitsbeleid. Door het verbeterde en vereenvoudigde kader, steeg het aantal klanten van Olympus Mobility die het mobiliteitsbudget implementeerde in 1 maand tijd (januari 2022) met 40% t.o.v. einde 2021.
Ook aan de werknemerskant merkt Olympus Mobility deze positieve evolutie op. In 2021 steeg het aantal werknemers die instapten op het wettelijk mobiliteitsbudget met 70% tegenover 2020. En einde januari 2022 waren er bijna 4 keer meer werknemers die kozen voor het fiscaal gunstig kader dan begin 2021.
Mobiliteitsbudget aantrekkelijker
“Olympus Mobility en mijn eerste ideeën voor het mobiliteitsbudget zijn ongeveer even oud. Slimme mobiliteitsapps en mobiliteitsbudget zijn nauw met elkaar verbonden in de evolutie naar “Multi mobiliteit”. Fijn te zien hoe Olympus Mobility het mobiliteitsbudget kwaliteitsvol uitdraagt naar bedrijven en werknemers. Een échte win-win-win. Goed voor de samenleving, duurzaam, handig voor de gebruiker en interessant voor de werkgever”, aldus Jef Van den Bergh, Federaal volksvertegenwoordiger en initiatiefnemer Mobiliteitsbudget.
In het klantenbestand van het Olympus platform bedraagt het gemiddeld mobiliteitsbudget van een werknemer 4891 €/jaar. Dit bedrag vrij van RSZ en belastingen is dus netto en verklaart deels het stijgend succes. Een andere reden is dat sinds 1 januari 2022 een aantal veranderingen het wettelijk mobiliteitsbudget aantrekkelijker maken. Werknemers kunnen bijvoorbeeld direct overstappen op het budget zonder de wachttijd van 1 jaar die vroeger van toepassing was.
55% groei van Olympus mobiliteitsdiensten in de KBC Mobile app
Naast het aanbod naar bedrijven en werknemers biedt Olympus Mobility haar mobiliteitsdiensten ook aan via de KBC app. Het aantal transacties steeg in 2021 met maar liefst 55 % t.o.v. 2020. Bijna anderhalf miljoen keer kochten KBC gebruikers een mobiliteitsdienst bij Olympus Mobility. Niet alleen ontdekten meer mensen deze mogelijkheid in de KBC app maar gebruikten ze deze mobiliteitsdiensten ook intensiever. De stijging was het hoogst bij verkoop van NMBS ticket (+91 %) en brandstof tanken bij Q8 (+135 %).
De combinatie van gebruiksvriendelijkheid en gemak van betalen vindt duidelijk appreciatie bij de gebruiker.
Beloond met awards
Dit alles bleef niet onopgemerkt in de bedrijfswereld. In 2021 ontving Olympus Mobility van het VSV de Business Mobility Award voor hun slimme mobiliteitstechnologie. Ook Deloitte richtte de schijnwerpers op Olympus Mobility. Tijdens de 2021 Technology Fast 50 behaalde Olympus Mobility een zilveren medaille in de categorie Mobiliteit. Ook in de overall ranking strikten ze een mooie 7de plaats.
“We leggen onze mobiliteitspuzzel geduldig en verstandig sinds 2015 en we zien dat onze oplossing in 2021 voldoende volledig is om gesmaakt te worden door alsmaar meer bedrijven en werknemers die daarmee gemak en eenvoud vinden”, zegt Koen Van De Putte, CEO Olympus Mobility.