In het pand waar vroeger het hamburgerrestaurant Jack Burgers zat, heerst vandaag een heel andere, Zuiderse sfeer. Daar zorgt Glenn Middelaer (28) voor, met ‘Guerrilla Streetfood’. De man met 12 jaar horeca-ervaring is gek op tapas en serveert een Mexicaanse en een Israëlische variant.
Etagère
De schotels worden niet zoals bij traditionele tapas in verschillende kommetjes op tafel geplaatst, maar op een ‘étagère’. Dat zijn drie plateaus op elkaar, waarop de hapjes geëtaleerd worden. “Dat is eens iets anders dan in potjes. We gaan voor de beleving en een ‘wauw-factor’. Het ziet er ook visueel leuk uit.” Bovendien bespaart zo’n étagère plaats op tafel.
De Mexicaanse schotel heet ‘Leon’ en bestaat onder andere uit taco’s, kippenvleugels, samosa’s, veel toppings en slaatjes. Bij de ‘Tel Aviv’ uit Israël ligt er dan weer humus, zuurdesembrood, tahine, een slaatje en ander lekkers op de plateaus. Een derde étagère is momenteel in ontwikkeling, maar daar wil Middelaer nog niets over verklappen.
Hawaiihemdje
“De kaart bestaat uit een vast deel en een variërend deel, ook voor de limonades en cocktails. Die maken we zelf, en er zullen telkens een aantal suggestie cocktails zijn. We ontwikkelen nog een vaste cocktail.” Als dessert serveert Middelaer een ‘pikante’ dame blanche.
De tapasbar heeft binnen een veertigtal zitplaatsen en vijftien plaatsen buiten. “Hier hangt een toffe sfeer, met Mexicaanse en Zuiderse muziek. Zelf bedien ik de gasten ook in een hawaiihemdje.”