what’s cooking Foto: Shutterstock

Meer winst en omzet voor What’s Cooking? in eerste helft van het jaar

Het Oost-Vlaamse voedingsbedrijf What's Cooking? - het vroegere Ter Beke - heeft de winst en de omzet in de eerste zes maanden van dit jaar kunnen verhogen. Dat blijkt vrijdag uit de halfjaarresultaten van het bedrijf uit Lievegem.

Het bedrijf, dat onder meer bekend is voor zijn salami’s en lasagnes van Come a Casa, heeft de omzet met 4 procent zien stijgen tot 428,7 miljoen euro. Vooral de verkoop van de bereide gerechten deed het goed (+9 procent). De omzet uit de verkoop van hartig beleg bleef stabiel.

De ebitda-winst (dat is de winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) steeg met 52 procent tot 30,6 miljoen euro. Netto blijft daar nog 10,1 miljoen euro van over, wat ruim een verviervoudiging is in vergelijking met de eerste zes maanden van 2023.

Het bedrijf wijst erop dat het onder controle houden van de kosten een belangrijk “focuspunt” blijft. De prijzen voor grondstoffen blijven een historisch hoog niveau aanhouden, vooral voor dierlijke proteïnen en ingrediënten, zo klinkt het.