_E0A3613

McDonald’s opent morgen officieel haar deuren in Deinze

Deinzenaars hoeven niet langer meer te wachten want morgen opent McDonald’s officieel haar nieuwe vestiging in de Oost-Vlaamse stad. Franchisenemer Nico De Saedeleer en zijn team staan te popelen om er eindelijk klanten te kunnen ontvangen in het 97ste McDonald’s restaurant van ons land.

Franchisenemer Nico De Saedeleer en zijn team staan klaar om uit de startblokken te schieten in Deinze. Het restaurant heeft een warm en gezellig interieur met hout- en steen-elementen en biedt 144 zitplaatsen binnen en 72 op het terras. Bovendien zijn er in het restaurant 4 dubbelzijdige bestelkiosken waarop klanten hun bestelling kunnen doorgeven. Vervolgens kunnen ze aan tafel plaatsnemen terwijl hun bestelling bereid wordt en worden ze nadien aan tafel bediend.

Klanten kunnen er ook  terecht voor afhaalmaaltijden in het restaurant of via de dubbele drive met digitale menuborden om de bestelling mee te kunnen volgen. Het restaurant bezit ten slotte ook 2 elektrische laadpunten voor auto’s en fietsen en een overdekte fietsenstalling voor 20 fietsen.

Ervaren franchisenemer

Nico maakt sinds 2019 deel uit van de McDonald’s familie toen hij de McDonald’s restaurants van Ninove en Aalst overnam. Hij is jaren actief geweest in de evenementensector en het ondernemerschap zit dus in zijn bloed. Het was voor hem dan ook een niet te missen kans om zijn schouders onder het project in Deinze te steken en voor het eerst een restaurant uit de grond te stampen. “Ik kijk er al naar uit om er samen in te vliegen met het nieuwe team, om dit keer samen een nieuw restaurant te openen. Ik ben blij dat ik ook de werkgelegenheid in de lokale horeca hier in Deinze een boost kan geven”, benadrukt franchisenemer Nico De Saedeleer.

Aanwerving en opleiding

Een goed geolied team is de basis van een succesvol restaurant. In maart startte Nico een zoektocht naar 35 vaste medewerkers, 50 studenten en 4 managers. Om de kneepjes van het vak te leren, volgden de nieuwe werknemers de voorbije weken en maanden intensieve trainingen in het restaurant in Ninove en in Aalst. Om zichzelf, de klanten en het team optimaal te beschermen, werd er ook specifiek ingegaan op de toepassing van de maatregelen die werden ingevoerd in het kader van de coronacrisis. Alles samen gaat het bij sommige werknemers over meer dan 300 uren aan opleidingen.

“Het team kan rekenen op een boeiende job met veel doorgroeimogelijkheden en een uitgebreid pakket aan trainingen, ook na de opening. Investeren in de ontwikkeling van het team en de persoonlijke groei van elke medewerker is voor mij essentieel”, geeft Nico aan.

Duurzame initiatieven

Het duurzaamheidsbeleid van McDonald’s wordt hoog in het vaandel gedragen binnen de bedrijfscultuur. Ook dit nieuwe restaurant in Deinze brengt heel wat duurzame initiatieven samen.

Enkele van die initiatieven:

  • De Green Truck, het eigen afvalbeheersysteem dat McDonald’s 10 jaar geleden heeft opgezet en waarbij afval in verschillende stromen gesorteerd wordt door de medewerkers om vervolgens afzonderlijk te vervoeren in de Green Truck en te recycleren. Zo wordt droog karton en papier teruggestuurd naar de papierfabrikant, waar het wordt omgezet in gerecycleerd papier of karton, wordt alle gebruikte frituurolie gerecycleerd tot biodiesel en worden plastic en PET-flessen omgevormd tot nieuwe plasticgranulaten.
  • Als restaurant gaan wij ook actief de strijd aan tegen zwerfafval. Zo zullen de medewerkers meerdere keren per dag alle afval rond het restaurant opruimen in een straal van 300 meter rond het restaurant.
  • Het gebruik van duurzame bouwmaterialen in het restaurant zoals goede isolatie en LED-verlichting voor zowel binnen als buiten. Die LED-verlichting zorgt voor alle restaurants samen voor een energiebesparing van 575 ton CO2/jaar.

  • Dankzij het invoeren van energiebesparende maatregelen (energiezuinige boilers, warmtepompen, koelcellen…) besparen alle restaurants samen jaarlijks bijna 1,5 miljoen kWh aan elektriciteit. Dat komt overeen met het jaarverbruik van bijna 350 gezinnen.
  • De zonnepanelen leveren een energiebesparing van 3 ton CO2/jaar en worden aangevuld met 100% groene energie, afkomstig van wind-, waterturbines en zon. Hierdoor komt er jaarlijks zo’n 95 ton minder CO2 in de lucht, wat overeenkomt met de uitstoot van 30 auto’s/jaar.
  • Waterrecuperatie voor het spoelen van de toiletten en het bewateren van de groenzones, wat neerkomt op een jaarlijkse besparing van 1000 m³ drinkwater per restaurant
  • Waterloze urinoirs zorgen voor een besparing van 4 liter per spoelbeurt, wat overeenkomt met 100 m³ drinkwater per urinoir per jaar, ongeveer het jaarlijks verbruik van een gemiddeld gezin

Klanten zijn welkom tussen 10.30 – 23.00 uur. Het restaurant bevindt zich op de Gentsesteenweg 156, 9800 Deinze.