“Van de jongste spruit tot de opa en oma, iedereen is hier welkom om mee de voeten onder tafel te schuiven. Dat willen we met onze naam duidelijk maken”, vertellen Wieteke van Laar (42) en Loy Van Hamme (37). Het koppel leerde elkaar kennen op de werkvloer bij Les Tartes De Francoise, waar Wieteke startte als chef d’atelier en later doorgroeide tot verantwoordelijke voor een groot deel van de zaken verspreid over heel Vlaanderen. Nadien werkten Loy en Wieteke samen in onder andere Babu en Jilles beer & burgers.
“Maar de droom was altijd om ooit eens een eigen zaak te runnen, waar we ons eigen verhaal konden vertellen”, zeggen Loy en Wieteke. “Via een gesprek met Cara en Christophe, die in Lokeren al het cultuurcafé uitbaten, hoorde ik dat de stad Lokeren een partner zocht om de horecazaak in de Durmehal uit te baten. We hebben geen seconde getwijfeld.”
Loy en Wieteke mikken op een heel breed publiek en er werd extra aandacht besteed aan kinderen, die zowel binnen als buiten voldoende speelruimte hebben. “We liggen centraal in de stad midden tussen heel wat nieuwe appartementen. De zaak is makkelijk toegankelijk met parking voor de deur. Je hoeft zelfs niet te komen sporten om nadien de voetjes onder tafel te schuiven.”
Naast het restaurant op het gelijkvloers staan de uitbaters ook in voor de uitbating van de Sportsbar op de verdieping in het gebouw.
“Onze Spruit Kitchen & Bar is open van 9 tot 21 uur en heeft een uitgebreide kaart van ontbijt tot diner, van een gewone koffie tot een Bretoense pannenkoek, en alles wat er tussen ligt”, zegt het koppel. “Ons stoofvlees op Limburgse wijze of zelfs op Indonesische wijze konden al op heel wat bijval rekenen. Maar we werken vooral lokaal en dus mogen ook de Lokerse geitenkaas en tal van andere streekproducten niet ontbreken. En uiteraard staan ook spruitjes op de kaart. Niet zomaar de klassieke versie, maar wel een Koreaanse bereiding, een ‘Kimchi’ met gebakken rijst. Een aanrader.”