Zorba De Griek 4 Lefteris serveert traditionele Griekse gerechten in zijn nieuwe restaurant. Foto: yjs

Lefteris (49) opent restaurant Zorba De Griek nabij Grote Markt: “Ik voel me nu al thuis in deze stad”

De Griekse chef-kok Lefteris Tampakou (49) heeft de deuren van zijn nieuw restaurant Zorba De Griek in de Parkstraat in Sint-Niklaas geopend. De man uit Athene serveert er de typische Griekse specialiteiten in zijn geheel eigen stijl. “Ik ben er zeker van dat mensen hun weg naar hier zullen vinden”, klinkt het.

Lefteris is niet aan zijn proefstuk toe en heeft inmiddels 25 jaar ervaring op de teller staan in verschillende Griekse restaurants. “Ik heb jarenlang in de horeca in Brussel gewerkt en de voorbije twee jaar een eigen zaak in Dendermonde uitgebaat”, aldus de kersverse uitbater. “Dat is altijd al mijn droom geweest, maar toen ik dit pand zag, was ik meteen verkocht. Ik verhuisde mijn hebben en houwen naar hier en daar zal ik ongetwijfeld geen spijt van krijgen. Ik had niet meteen veel voeling met de stad, maar voel er me nu al thuis.”

Vriend van vorige uitbater

Het pand waar de chef-kok en zaakvoerder zijn nieuw restaurant opent, fungeerde jarenlang als thuishaven van restaurant Kavala. “De vroegere uitbater is een goede vriend van me, net als Theo Siokos van restaurant Acropolis, dat andere Griekse restaurant in de stad op de hoek van Van Durmestraat en Moerlandstraat”, aldus Lefteris. (Lees verder onder de foto)

Zorba De Griek bevindt zich in de Parkstraat, vlakbij de Grote Markt. Foto: yjs

“Ik ben vooralsnog bijzonder positief en geloof dat deze locatie dicht bij de Grote Markt heel wat perspectieven te bieden heeft. Ik ben ervan overtuigd dat de Sint-Niklazenaren hun weg naar mijn zaak zullen vinden, al hoop ik tegelijk dat ook ik genoeg horecapersoneel vind, want dat blijft een pijnpunt. Ook mijn vrouw en zoon steken een handje toe in de zaak om voldoende manschappen te hebben.”

Traditionele Griekse keuken

In Zorba De Griek krijgen klanten de traditionele Griekse keuken op hun bord geserveerd. “Het menu wordt gekleurd door onder meer moussaka, calamares, souvlaki en andere typische gerechten uit mijn land”, vertelt de chef-kok, die zelf afkomstig is van een dorpje nabij de Griekse hoofdstad.

“We zullen de komende maand ook ‘s midddags de deuren openen voor de lunch, maar het wordt nog even afwachten om dat ook haalbaar blijft. De zaak zal vijf dagen in de week geopend zijn, enkel op maandag en dinsdag blijven we gesloten. De reacties na de eerste avond waren alvast positief en geeft me heel wat motivatie om van deze zaak een succesverhaal te maken.”

Foto: yjs

Lefteris met kok Manousos Vailakis. Foto: yjs