De Aalterse bakkerij Lievens sloot vorig jaar de deuren aan de Bellemdorpweg waardoor het voor de Bellemnaar omrijden was om op zondagmorgen verse boterkoeken te halen. Het is nog even op de tanden bijten, maar de redding is in aantocht.
Tijdens het weekend van 25 en 26 februari opent het koppel Kimberley Oeyen en Wim De Guchtenaere in hetzelfde pand hun bakkerij Atelier Pien. In hun zaak zal je vanaf dan terechtkunnen voor je dagelijkse brood, maar ook sandwiches, patisserie, pralines, chocolade, melk en eieren zitten in het assortiment.
“Wij selecteren ook een assortiment kazen die kunnen gecombineerd worden met daarbij passende wijnen. Ook voor het verzorgen van kaasplanken met vers fruit, noten en daarbij passende broodsoorten kan je bij ons terecht”, zegt Kimberley wiens ouders een bakkerij hadden.
Enthousiaste reacties
Een nieuwe bakkerij die opent kom je deze dagen niet veel meer tegen. Het omgekeerde is meestal het geval.
“Dat klopt, maar wij geloven er echt in. We zouden het niet gedaan hebben in Aalter of onze woonplaats Ursel, maar hier in een dorp zoals Bellem, geloven we er echt in. Ik ben hier naar school geweest net als onze twee kinderen. Het was Kimberley haar droom om ooit met voeding te werken en de stap moesten we ook nu nemen. Zo zijn de kinderen al wat ouder en kunnen ze hun plan trekken, wat het voor ons gemakkelijker maakt. De reacties van de Bellemnaren over onze komst zijn alvast heel enthousiast. Momenteel wordt het interieur opgefrist zodat we eind februari kunnen openen.”