LEES OOK. Dertien ondernemers uit de regio krijgen authenticiteitslabel van Unizo
Agostini bestaat nu drie jaar en doet het goed. “Ik ben net voor corona begonnen”, zegt Stijn Vandenberghe. “En we zijn serieus gegroeid, maar blijven heel lokaal verbonden, omdat we leveren aan particulieren, restaurants en bedrijfjes, liefst zo dicht mogelijk bij Dendermonde. Het lokale spreekt aan. Daarom lever ik mijn koffie ook meestal met de bakfiets. Daar kan vijftig kilogram in.”
Stijn is ook bezig met het milieu. “De zakken waar de koffie in zit zijn niet composteerbaar en daarom schakel ik voor grote hoeveelheden over op milieuvriendelijke en onverwoestbare tonnetjes. Die kunnen vijf kilogram koffiebonen luchtdicht bewaren. Met horecazaken en kmo’s werk ik zoveel mogelijk op die manier. Voor particulieren heb ik miniversies in gerecycleerd pet-plastic. Mensen kunnen die op verschillende plekken in de stad laten bijvullen met korting.”
Het assortiment van Agostini bestaat intussen uit drie blends en vier single origins. “Meer dan voorheen. We zijn ook elke woensdag open van 11 tot 17 uur, mensen kunnen dan het brandproces volgen en een koffie komen drinken of hun bonen kopen. Het Handmade in Belgiumlabel, daar ben ik superblij mee, het is een nieuwe stap in onze bedrijfsvoering, waardoor we nieuwe mensen over de vloer krijgen.”