Ondernemen is Caroline met de paplepel meegegeven, toch studeerde ze eerst voor leerkracht en kwam ze dus in het onderwijs terecht. “Mijn ouders baten café De Lantaarn in de Kloosterstraat in Zele uit, vandaar de ondernemingszin”, zegt Caroline. “Het onderwijs leek achteraf niet honderd procent mijn ding en ik volgde daarom een opleiding hulpkok. Ik begon eerst in bijberoep met mijn catering Albert, maar besloot eind vorig jaar om de stap te wagen om fulltime zelfstandige te zijn. Halftijds kan je eigenlijk niets goed doen.”
Maaltijdservice
In eerste instantie is Albert een maaltijdservice. “Op dinsdag en donderdag kook ik een menu met soep, een hoofdgerecht en een dessert”, legt de Zeelse uit. “De focus ligt op de gezonde keuken. Ik eet zelf graag en veel maar wilde dat op een gezondere manier doen. En zo kwam ik uit bij magerder vlees, volkoren producten en suikervervangers. Je hoeft niet per se op dieet, ook met lekker eten kan je op gewicht blijven. En de mensen kunnen het afhalen of ik breng het tot bij hen thuis. Er is ook een automaat in het industrieterrein in de Poldergotestraat aan de firma die padelterreinen aanlegt. Daar kunnen mensen ook terecht voor de maaltijden die ik maak. En intussen vul ik dat aanbod aan met tapas en broodjes en gerechten en desserts voor bijvoorbeeld communiefeesten.”
Caroline vernoemde haar zaak naar haar grootvader Albert. “Zestien jaar geleden overleed hij. Mijn broer en ik zijn bij hem opgegroeid en het is een beetje een eerbetoon aan hem”, zegt Caroline. “Ik wilde mijn bedrijf eerst samen met mijn broer opzetten, maar er kwam iets tussen waardoor ik besloot alleen van start te gaan.”
En het stopt niet bij koken voor volwassenen. “Ik organiseer tijdens de schoolvakanties Albert for kids, kampen waar ik de kleintjes leer koken in de voormiddag en in de namiddag is er sport en spel”, klinkt het. “Zo blijf ik mijn passie voor kinderen toch ook combineren met mijn passie voor gezonde voeding.”