Dries, Yonas en Wout achter de toog van de Barbier Dries, Yonas en Wout achter de toog van de Barbier. Foto: if

Jonge cafébazen Dries, Yonas en Wout maken samen horecadroom waar: “Maar het wordt niet louter een jongerencafé”

Café Barbier op de Markt heeft drie nieuwe, jonge uitbaters. Wout De Clercq (24), Yonas Ben Nasr (25) en Dries Van Keymeulen (26) hebben ervaring in de horeca en willen met vereende krachten van de Barbier een succesverhaal maken.

Yonas Ben Nasr is de uitbater van café Delirium, alias Den Deli, op het Stationsplein. Wout De Clercq werkte in de horeca in Gent en stond achter de tap in Den Deli. En Dries Van Keymeulen is brouwer bij Martha in Kortrijk. “We hebben alle drie een passie voor bier en wilden daarom samen iets doen in de horeca”, legt Wout uit.

“Een bierrestaurant openen was onze eerste optie. Dat ging net niet door toen het pand waarop we een oogje hadden, voor onze neus werd weggekaapt.” Niet getreurd, want al snel diende zich een andere mogelijkheid aan.

Concept blijft

“De uitbaters van café Barbier op de Markt stopten ermee en we waren heel geïnteresseerd om daar met ons drietjes van start te gaan. Yonas wou graag een tweede zaak openen. Dries zag het helemaal zitten: de combinatie met zijn job leek moeilijk, maar we zijn er uitgeraakt. Met ons drieën, goede afspraken én een doordachte taakverdeling zal het lukken.”

En dus gingen de tapkranen in café Barbier weer open. “Het concept hebben we niet veranderd. Het was een echt biercafé met de sfeer van een bruine kroeg: de verdienste van de vorige uitbaters, Katrien en haar partner Dan”, aldus Wout.

Persoonlijke ‘touch’

“We hebben er wel een persoonlijke touch aan gegeven. In de Barbier kunnen we het rustiger aan doen. We zorgen voor een mooie bediening aan tafel en zoals voorheen staan de bieren centraal. Het café heeft een iets ouder cliënteel en dat sprak ons aan”, zegt Wout.

“De vroegere klanten blijven komen: ze stellen het op prijs dat er weinig is veranderd. En onze generatie komt nu ook, dus een verjonging is er toch”

Wout De Clercq

Hoewel ze zelf twintigers zijn, willen de drie uitbaters er dus geen louter jongerencafé van maken. “We merken nu al dat de vroegere klanten blijven komen. Ze stellen het op prijs dat er weinig is veranderd. En onze generatie komt hier nu ook een biertje drinken, dus een verjonging is er toch.”

De ligging op de Markt, in het statige historische pand Liberaal Gebouw, is volgens de drie uitbaters een absolute troef. “We hebben een terras aan de gevelkant en eentje aan de overkant op het plein. Op de Markt zijn er heel wat evenementen en dat lokt volk. En reken maar dat we tijdens de Processie van Plaisance met een buitentoog staan. Dat wordt een topdag.”