Laura Verfaillie (24), de chef-kok van café-brasserie en feestzaal Torenhof, maakte met vlees van Carrefour Market Eeklo een bijzondere burger. “We serveren onze Heethoofd-burger tussen een lekker broodje met zelfgemaakte mosterdsaus, rode uitjes, gekaramelliseerde spekjes en groene en witte asperges”, klinkt het.
“De burger op basis van Heethoofd-bier bestaat uit een mengeling van runds- en varkensvlees en wordt op smaak gebracht met een kruidenmengeling die aansluit bij het karakter van het bier”, vullen slagers David Hellinckx (43) en Jarne De Clerck (34) van Carrefour Market Eeklo aan.
“We besloten om er meteen een menu van te maken”, zegt medezaakvoerder van het Torenhof Thomas Haeck. “Zo serveren we de burger met een Heethoofd-biertje van Brouwerij 9900 en voegden we er als dessert ook een sabayon met toets van het bier aan toe.”
Gilles De Beule (28) en Nathan Gryp (31) van brouwerij 9900 kwamen het burgermenu alvast eens proeven. “Het zoethout en de subtiele karameltoets van ons bier passen heel goed bij het vlees van de burger, de spekjes, frisse asperges en pittige mosterdsaus”, klinkt het bij de brouwers.