Achter de gerenommeerde gevel van Het Landhuis – de oudste op de Grote markt van Sint-Niklaas, opgetrokken in 1637 en opgenomen als beschermd erfgoed op de Unesco Werelderfgoedlijst – speelt zich een rijke geschiedenis af. Het Hoofdcollege van het Land van Waas en de Literaire Kring was er gevestigd, alsook Het Rode Kruis en zelfs een slagerij.
Doorheen de lange geschiedenis van Het Landhuis werden er tal van rechtszaken uitgesproken, kregen gevangenen er onderdak en later ook de gendarmerie. Daarnaast heeft het pand ook een rijke horecageschiedenis, zo hebben onder meer een herberg, jeugdcafé en recenter ook een Chinees restaurant hier hun gasten verwelkomd.
Work – Eat – Meet – Connect
Ook nu is Het Landhuis een plek waar iedereen welkom is. Er kan heerlijk geluncht en gebruncht worden in Soep&Zoet of je kan de toekomstplannen van de stad Sint-Niklaas ontdekken in het belevingscentrum. Voor een onvergetelijk feestje, babyborrel of workshop, inclusief catering, kan de eventroom met patio worden gehuurd. En ook de relaxruimte en meeting rooms staan open voor verhuur.
Het Landhuis biedt een werkplek met verschillende kantoren en in totaal 36 werkplekken. Het is dé plek om te werken, eten, ontmoeten en connecteren: ‘Work – Eat – Meet – Connect’!
“Verschillende ondernemingen namen de afgelopen weken hun intrek in Het Landhuis. We willen hier het ‘nieuwe werken’ introduceren: de tijd dat je 8 uur op dezelfde plek zit in jouw eigen cocon is voorbij”, aldus Eva Van Osselaer.
“Als je hier binnenkomt, willen we dat iedereen die hier werkt en over de vloer komt, voelt dat deze plek een inspiratie- en energieboost geeft. Wat ben ik blij om hier eindelijk te belanden, op 9 maart zullen de deuren van mijn lunch- en brunchbar officieel opengaan.”
“Na een jaar stevig verbouwen en 40 overvolle afvalcontainers later is onze bruisende co-working een feit! Al tijdens ons eerste bezoek aan dit gebouw waren Eva en ik er op slag verliefd op”, vertelt Elke De Mayer.
“Ik zocht voor Wavemakers PR naar een nieuw en groter kantoor en ook al moesten we de Chinese ornamenten bij ons eerste bezoek even wegdenken… we zagen het potentieel en de rijke geschiedenis van dit gebouw sprak voor zich. Het Landhuis blijft een plek waar samenkomen centraal staat, of het nu is om te werken, vergaderen, feesten, eten of drinken.”