Onder het toeziende oog van de burgemeester en schepenen van Ninove werd maandagnamiddag de nieuwe productielijn van de La Lorraine Bakery Group in Ninove geopend. Het was zeven jaar geleden dat het bedrijf nog eens een nieuwe lijn in gebruik nam in deze vestiging.
Met de nieuwe productielijn wil La Lorraine zich vooral focussen op zachte broodjes zoals sandwiches en buns voor bijvoorbeeld hamburgers.
Door de jaren heen specialiseerde de site in Ninove zich in de productie van die sandwiches. “De botersandwich is de zachtste van België”, luidt het bij het bedrijf. “Dagelijks rollen er bijna een miljoen sandwiches van de band. Met de investering in deze nieuwe productielijn bevestigt de site haar rol als expertisecentrum van deze categorie en wil ze er verder op bouwen”, zegt Marc Van Herpe.
Extra personeel
Daarnaast kan de nieuwe lijn ook inspelen op de trend naar gezondere producten met granen en zaden. Dat moet niet alleen voor nieuwe consumenten zorgen, maar ook extra personeel. “Met de investering in deze nieuwe lijn voor sandwiches en zachte broodjes versterkt La Lorraine haar positie als de belangrijkste werkgever in onze stad. De nieuwe lijn bestendigt verder de toekomst van deze site met extra investeringen in capaciteit, waar we als stad uiteraard heel blij en trots mee zijn”, zegt ook burgemeester Tania De Jonge (Open VLD).
Vandaag werken meer dan 450 medewerkers van meer dan 25 verschillende nationaliteiten in de bakkerij in Ninove. Ze bakken er dagelijks vers brood, patisserie en sandwiches. La Lorraine investeerde eerder ook al in de vestigingen in Oost-Europa, maar ook in de vestigingen van Erpe-Mere, Oostende, Alken en Barchon.