Het oudste ijssalon van Gent is toe aan vernieuwing en daarom verhuist Talamini naar een modernere vestiging. “We brengen dezelfde originele Italiaanse gelato in een nieuw pand met een nostalgische connectie”, aldus Joeri Pergoot, zaakvoerder Larmuseau en Talamini. Omdat authenticiteit belangrijk is voor het bedrijf blijft het in de traditionele buurt. In het ijssalon verkoopt Talamini ijsjes, milkshakes, smoothies, koffie en thee en nu ook wafels om via take-away te degusteren, maar ook halve liters en liters ijs en ijstaarten om thuis van te genieten. Talamini maakt nu ook een heerlijk assortiment aan Vegan-ijs en gelato met 50% minder suiker.
Het nieuwe pand brengt veel mogelijkheden met zich mee. De ijsproductie gebeurt momenteel in de hoofdzetel in Mariakerke. Maar nu is er opnieuw de gelegenheid om aan lokale ijsproductie te doen. Talamini blijft het ijs ambachtelijk maken zoals voorheen zodat de klanten het vakmanschap blijven proeven.
Traditioneel Italiaans ijs
In de jaren ’50 van vorige eeuw, verhuisde een Italiaanse familie naar Gent. Ze begonnen een ijsatelier in de Maaltebruggestraat, nabij het Sint-Pietersstation. Zij produceerden en verkochten daar originele Italiaanse gelato. In 2014 nam Larmuseau het ijssalon onder zijn hoede om de originele recepturen te redden en verder te zetten. Het dynamische Talamini-team maakt het huidige Talamini-ijs nog steeds op dezelfde ambachtelijke manier volgens het traditionele recept van de Italiaanse familie. Daarnaast ontwikkelen de creatieve geesten binnen het Talamini-team geregeld nieuwe smaken, maar steeds met respect voor de traditionele manier van werken eigen aan de Talamini-traditie.