De kersverse uitbaatster van ’t Friet-uur is geboren en getogen in Nieuwerkerken. Twee jaar geleden startte ze als flexi-job in een frituur in Lebbeke. “Toen ik voor mijn beste vriendin mee aan het zoeken was naar een huis, kwam ik dit pand tegen. Ik zag dat de frituur over te nemen stond, ben eens komen kijken en heb me met de overlater aan tafel gezet. We zijn vrij snel tot een akkoord gekomen en het is allemaal erg snel gegaan. Op 23 december was de frituur voor de laatste keer open en op een paar weken tijd heb ik hier met hulp van mijn ouders alles veranderd en ingericht zodat ik vanaf vrijdag officieel mijn eigen zaak al kan starten”, vertelt Charlien.
Gourmetburgers en mitraillettes
Charlien pakt uit met een jong en nieuw concept. “Naast de frietjes met de traditionele vleesjes en de artisanaal bereide warme gerechten maak ik ook echte gourmetburgers die op de plaat gebakken worden”, zegt Charlien. “Daarbovenop kunnen klanten hier ook terecht voor een mitraillette en heb ik ook verschillende vegetarische en glutenvrije opties voor de snacks.”
Ondernemen in het bloed
De smaak om haar eigen frituur te starten kreeg Charlien te pakken tijdens haar flexi-job in Lebbeke. “Ik deed het daar gewoon enorm graag. Bovendien zit het ondernemen mij in het bloed én eet ik zelf zeer graag frietjes”, lacht de frituriste. Toen ik nog studeerde, had ik al eens uitgekeken om zelf een broodjeszaak op te starten, maar ik koos ervoor om eerst mijn studies af te maken zodat ik mijn diploma als boekhouder op zak had”, legt Charlien uit.
Flexi-job
Omdat een frituur runnen meer inhoudt dan enkel frietjes bakken, gaat de zus van Charlien ook meehelpen in de zaak. “Alleen is het praktisch onmogelijk om de mensen de beste service te bieden, daarom gaan er ook steeds enkele mensen als flexi-job bij mij aan de slag. De eerste maand gaan we ervoor zorgen dat alles vlotjes draait. Daarna zullen mensen ook online hun bestelling kunnen plaatsen en gaan we zelfs lekkere frietjes aan huis brengen.”
Een eigen zaak
“Hiermee heb ik bereikt wat ik al gans mijn leven wou”, zegt Charlien. “Ik wou een eigen zaak. Het hoefde niet per se een frituur te zijn, het mocht ook iets anders zijn, maar de gelegenheid deed zich voor en ik heb toegehapt. Bovendien komt het geweldig goed uit, want ik geniet zowel van het bakken van de frietjes als van er zelf eten”, glundert de uitbaatster.
’t Friet-uur is open van donderdag tot maandag van 17.00 tot 21.00 uur, op vrijdag sluit de zaak om 22.00 uur. Op dinsdag en woensdag is de eetgelegenheid gesloten.
Wie lekkers wil gaan eten in ’t Friet-uur kan terecht in de Hoezestraat 45A in Nieuwerkerken.