Het nieuws dat de supermarktketen alle 128 winkels wilden overlaten aan een zelfstandige uitbater sloeg ook in Sint-Niklaas in als een bom. In maart legden personeelsleden dan ook prompt enkele dagen het werk neer. In september kwam er uiteindelijk witte rook en raakte bekend dat er in eigen rangen overnemers werden gevonden.
Hélène Decroix, die de afgelopen jaren als directeur van het filiaal fungeerde, en Niels Parmentier, voormalig adjunct-directeur in Sint-Niklaas, staan voortaan als zelfstandige uitbaters aan het roer van Delhaize Waasland. “Het is een intens traject geweest, maar we zijn klaar om vastberaden het verhaal van Delhaize Waasland op een succesvolle manier verder te zetten”, vertelt Hélène.
“Niels en ik kennen elkaar door en door en zijn blij dat we aan het nieuwe hoofdstuk kunnen beginnen. Toen bekend werd dat wij de supermarkt zouden overnemen, kregen we heel wat deugddoende berichtjes van het personeel. De duidelijkheid zorgde voor iedereen voor opluchting. Alle 75 personeelsleden blijven aan boord en willen meeschrijven aan dit nieuwe hoofdstuk.” (Lees verder onder de foto)
“Velen onder ons hoopten dat Hélène en Niels de winkel zouden overnemen, maar zoiets hangt natuurlijk van meerdere factoren af”, zegt Ann Goossens (54), die al 36 jaar in dienst is in het filiaal. “De angst voor het onbekende zat er de afgelopen maanden wel goed in, maar uiteindelijk valt alles in de juiste plooi. Ik moet toegeven dat dit voor mij persoonlijk het droomscenario was. Ik had Niels ook wel wat berichtjes gestuurd om hem dat te zeggen en eens te polsen of hij dat ook effectief zelf zag zitten. Als team zijn we hier voor een stuk ook sterker uitgekomen, de onderlinge band lijkt nog hechter en de nieuwe wind kan ons wel bekoren.”
Verse en lokale producten
De afgelopen dagen was het filiaal even dicht om de heropening mogelijk te maken. Met ruim 2.600 vierkante meter oppervlakte is de winkel van het Sint-Niklase winkelcentrum een van de grootste filialen in ons land. “We willen nog meer de nadruk op verse en lokale producten leggen”, aldus Niels. “Zo bieden we voortaan bijvoorbeeld ijs van Cremerie François aan. Naast de verse groenten en fruit wordt ook het assortiment in onze bakkerij verder uitgebreid en starten we met een traiteur-bedieningstoog met huisbereide gerechten. We zullen voortaan ook meedoen aan de koopzondagen van het Waasland Shopping en zullen zo dit jaar nog op vier zondagen de deuren openen.”