In aanloop naar de opening kwamen buurtbewoners al regelmatig eens op de deur kloppen of hun neus tegen de etalage duwen. Sinds zaterdag kunnen ze ook brood en banket kopen in bakkerij Ster. De zaakvoerster was door ziekte niet aanwezig tijdens de opening maar haar rechterhand en bakker Genaro Molini (29) wel. De Nederlander had voor de gelegenheid enorme croissants gebakken.
“De reacties van de buurt zijn zeer positief. Tegen de middag waren al onze broden uitverkocht”, zegt Molini. Dat was niet gelogen, bevestigt buurtbewoonster An: “Ik ben zo blij dat er terug een bakker is. Na de sluiting van bakkerij Bauters moest ik mijn brood gaan halen in de Carrefour. Dat is ook niet slecht, maar ik ga liever naar een echte bakker.”
Molini deed ervaring op in vier bakkerijen in Nederland, onder meer in Rotterdam en Den Haag. Hij wil de ambachtelijke traditie gebruiken om moderne versies van klassiekers te maken. Hij doelt onder meer op het “goudblokje” met walnoten of pistache. Dat is baklava, maar dan minder zoet. Ook op zijn croissants is hij trots: “Je proeft de laagjes boter en deeg bij elk hap. Misschien maak ik op termijn ook een crompouce.”