GENT – Op donderdag 1 oktober is het opnieuw World Veggie day. In samenwerking met Deliveroo daagt Greenway verschillende restaurants die op het platform beschikbaar zijn om gedurende één week vleesklassiekers om te toveren tot een vegetarisch alternatief met plantaardige producten. De vier Gentse restaurants die tijdelijk hun gerechten in een vegetarische jasje steken zijn Poule & Poulette, Bocca, Otomat en Ellis.
Vegetarisch eten is vandaag veel meer dan een saai slaatje. Er zijn talloze alternatieven voor vlees en vis beschikbaar. Zo is het aanbod aan vegetarische restaurants beschikbaar via Deliveroo in België doorheen de jaren gestaag toegenomen. Zo’n vijf jaar geleden telde Deliveroo 10 restaurants met vegetarische opties, terwijl dit er vandaag maar liefst 435 restaurants zijn.
Om World Veggie Day extra in de kijker te zetten biedt Deliveroo in samenwerking met het Gentse Greenway gedurende één week extra vegetarische gerechten aan op het platform. Vanaf 1 oktober kan je bij 38 deelnemende restaurants aanwezig in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Mechelen, Leuven en Luik een vegetarisch alternatief bestellen.
Vegetarische versie
De bestaande vleesgerechten worden voor de gelegenheid omgetoverd tot een vegetarische versie met plantaardige producten gratis ter beschikking gesteld door Greenway. Zo kan je bijvoorbeeld bij Ellis Burgers de Mexican Pepper Burger proeven als je de Crazy Red Veggie Burger besteld, bij Poule & Poulette kan je voor de gelegenheid de 3 veggie gerechten bestellen: aperoballetjes, een vol-au-vent alsook een Caesar Salad allemaal afgewerkt met de vegan filetstukjes ‘Just Like Chicken’ en bij Bocca kan je de Vegan Bolo Pasta bestellen met Vegan gehakt van Greenway.
“Met deze actie willen we zo veel mogelijk mensen laten kennismaken met plantaardige producten. Het is niet alleen beter voor onze planeet, het is ook even smaakvol als het origineel. Het feit dat maar liefst 38 restaurants deelnemen en bereid zijn hun gerechten een week lang aan te passen, toont alleen maar aan dat ook zij vertrouwen in de kwaliteit én de smaak van het plantaardige alternatief. Het is ons doel om dit in de toekomst ook op een duurzame manier te installeren bij de verschillende restaurants”, aldus Paul Florizoone, oprichter van Greenway.
Samen met Deliveroo
“We zijn verheugd om samen te werken met Greenway als exclusieve partner in deze restaurantuitdaging”, reageert Rodolphe Van Nuffel van Deliveroo. “Bij Deliveroo hebben we de afgelopen vijf jaar een enorme toename gezien van het aantal gezonde en vegetarische bestellingen op het platform en met name een toename van de vraag naar meer plantaardige opties, zowel van onze veganistische klanten als van onze klanten die gewoonweg willen bezuinigen op hun vleesconsumptie. Het uitgebreide Greenway-assortiment speelt hierop in, en wij staan paraat om dit aan de deur van de klanten te leveren.”