Afbeelding1 Uitbater Gerold Vanderlinden op het zeer ruim en groen terras van zijn restaurant Pattaya. Foto ivh

Gerold (54) viert na grote investeringen dertigste verjaardag van restaurant Pattaya

SLEIDINGE - Gerold Vanderlinden kon dertig jaar geleden aan Hooiwege het pand van Taverne Pattaya kopen. Met succes breidde hij die zaak uit met een grote zaal, veranda en terras. Onlangs investeerde hij nog zwaar in steamers voor de keuken, uitbreiding van de tuin en verlichting

Vanderlinden komt uit een familie waarvan zijn grootouders en ouders in Oudenaarde een feestzaal en restaurant uitbaatten. “Nog andere familieleden zitten ook in de horeca. Zelf volgde ik een opleiding voor kok aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde.”

Blijven investeren

“Toevallig kon ik de toenmalige taverne Pattaya op de kop tikken. Ik investeerde veel en blijf dat nog steeds doen. Je moet blijven vooruitkijken. Ik heb om diverse redenen moeilijke tijden gekend, maar ik ben steeds voluit blijven doorgaan. Dat hard werken heeft al gerendeerd. Aanvankelijk wou ik het dertigjarig bestaan van mijn zaak niet vieren. Wegens corona moeten we echter nog veel inhalen en daarom wou ik die verjaardag toch niet zomaar laten passeren”, zegt Gerold.

Volgens hem is de sterkte van zijn zaak dat ze een familierestaurant is met een goede prijs-kwaliteitsverhouding van de gerechten en grote herkenbaarheid. “Mijn personeelsbestand blijft stabiel. Ook dat geeft vertrouwen aan de klanten. Velen zijn trouw aan Pattaya. Ik leef voor en met mijn klanten en zag hier al zeer veel gebeuren. Doop- en huwelijksfeesten en ook vieringen van honderdjarigen.”

“Van een Sleinse familie kreeg ik al vijf generaties over de vloer. Als ik nog tien jaar kan verder werken, mag ik ook nog met mijn vrouw Inge Welvaert de zesde generatie bedienen. De toekomst voor mijn vier kinderen is nu al verzekerd”, besluit de dynamische patron.