Door winst bij de Ster van de Belgische Keuken in 2018 plaatste Van Houcke en Caboor zich voor de Europese finale van de Global Chefs Challenge in februari 2019 in het Italiaanse Rimini. Ook daar triomfeerden ze en sleepten ze een ticket in de wacht voor de wereldfinale. Maar corona gooide roet in het eten. Nu, ruim drie jaar na hun kwalificatie, is het eindelijk zover.
Top van de gastronomische wereld
Tijdens de Global Chefs Challenge tonen de deelnemers hun culinaire kunsten in drie categorieën: Global Chef, Global Young Chef en Global Pastry Chef.
De Belgische delegatie neemt het in de categorie Global Chef op tegen 17 andere toppers uit de gastronomie. Volgende week dinsdag moeten ze op 5 uur tijd een viergangenmenu op tafel toveren waar de gemiddelde Michelin-criticus enkel van kan dromen. Na een wedstrijd van twee dagen wordt een duo tot de absolute top van de gastronomische wereld uitgeroepen.
Orgelpunt
Vele maanden van trainen, testen, schrappen en opnieuw beginnen, komen nu tot een orgelpunt, vertelt Van Houcke. “Sinds 2019 trainen we hiervoor. Het is een hele onderneming om aan een kookwedstrijd te deelnemen in Abu Dhabi. Nu is het tijd om onze gerechten te laten spreken. We hopen een fantastisch resultaat neer te zetten waar we trots op mogen zijn.”