2723d079-352d-40ab-b6a0-0467b7b99b3f

Gents en BekaertDeslee ruimen samen de oceaan op

GENT – Om het unieke SEAQUAL™ matrastextiel van ge-upcycled oceaanafval te promoten, creëerde communicatiebureau Gents een aangrijpend verhaal dat zweeft tussen droom en werkelijkheid in de “Do good. Sleep well.” campagne voor BekaertDeslee.

Pieter De Baets, Senior Creative bij Gents, vertelt hoe ze met deze campagne aan de slag gingen: “Wij mensen gaan ervan uit als we een probleem niet zien, dat het niet bestaat of dat het in ieder geval makkelijker is om het te negeren. We moeten ons echter realiseren dat de vervuiling van de oceaan op dit moment een directe ingreep vereist. Op basis van dit inzicht hebben we besloten het verhaal in twee dimensies te vertellen – boven en onder het wateroppervlak. De beste manier om ze te combineren was door gebruik te maken van droomachtige beelden, waar alles mogelijk is. Zo konden we ook een duidelijke link leggen met het product, een matrastextiel gemaakt van vezels uit geüpcyclede oceaankunststoffen.”

Lelijke beesten

In de spot worden live beelden en animatie gecombineerd, terwijl we het verhaal horen van een klein meisje dat droomt van een leven onderwater. Als ze in slaap valt, ziet ze de prachtige onderwaterwereld, maar die gelukzaligheid duurt niet lang. De lelijke ‘beesten’ die de oceaan vervuilen, maken het al snel onmogelijk om verder te blijven dromen.

Happy end

Gelukkig heeft het verhaal een happy end: dankzij de netten van de vissers en slimme technologieën wordt het afval opgeruimd en omgezet in een vezel die wordt omgevormd tot comfortabele matrassen en kussens.

Door een kinderperspectief te hanteren, benadrukte Gents dat het thema van oceaanafval niet alleen nu, maar ook voor de volgende generaties van groot belang is.

Offline campagne

De campagnevideo wordt ondersteund door een brochure die het verhaal van het SEAQUAL™ textiel geleidelijk aan ontvouwt. Hierin legt Gents verder uit hoe BekaertDeslee samenwerkt met vissers die het afval dat ze dagelijks in hun netten vangen verzamelen en aan land brengen. Deze kunststoffen worden geüpcycled tot nieuwe garens, die later gebruikt worden om hoogwaardig textiel te produceren.