LEES OOK. Vegan ondernemers veroveren de markt met dumplings: “Bij ons geen geitenwollensokken”
“Verse voeding wordt vaak ten onrechte gelinkt aan duurzaamheid, maar het is helemaal niet ecologisch om elk seizoen alle soorten groenten en fruit te verkopen”, verduidelijkt Ruslan Podgaetskiy, medeoprichter van Davai. “Wij willen tonen dat vegan snacks niet alleen ongelooflijk lekker zijn, maar ook gewoon beter voor de planeet.”
Plantaardig en lekker
Volgens Ter Beke-CEO Piet Sanders past de missie van Davai perfect in hun nieuwe strategie. ‘”Het is een plantaardige, lekkere en snelle snack met een goede merkpositionering”, zegt hij. “Als start-up behouden zij de volledige autonomie en we ondersteunen waar nodig. We gaan ons zeker laten inspireren door het ondernemerschap dat Ruslan en Maybritt aan de dag leggen.”
“Jammer genoeg associëren mensen al te vaak het diepvriesvak met fastfood”, zegt Maybritt. “Wij willen die reputatie veranderen en wat meer variatie brengen in het aanbod. Op die manier gaan we voedselverspilling tegen en tonen we dat plantaardige voeding gewoon lekker kan zijn.”
Ruslan en Maybritt willen na Nederland ook voet aan wal zetten in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. “België is een goede testmarkt”, besluit Ruslan. “Qua plantaardige voeding en diepvriesproducten staat men in andere landen al verder. We geloven daarom sterk in ons internationaal potentieel.”