Triamant moest er omwille van financieel wanbeheer eind vorig jaar de brui aan geven, maar de vestiging Triamant Aunove is overeind gebleven onder de nieuwe naam Ikaria Zottegem. Bij de oprichting van (toen nog) Triamant Aunove werd brasserie De Zeven naar voorgeschoven als één van de trekpleisters. Een plek waar zowel de bewoners als niet-bewoners welkom zijn om te lunchen. Met verse producten op je bord en dit aan een (h)eerlijke prijs. Dit ambitieuze voornemen werd al in 2018 beloond met een Gault&Millau-erkenning en dat is nu opnieuw gebeurd.
De keuken van Ikaria Zottegem wordt door de vermaarde restaurantgids Gault&Millau omschreven als “smaakvol, gevarieerd, aantrekkelijk ogend en toegankelijk” en daar is Marco Nienhuijs (53) uiteraard fier op. Hij is chef-kok in Ikaria Zottegem en had er ook de leiding ten tijde van de eerste Gault&Millau-erkenning in 2018. “Uiteraard ben ik fier”, verzekert hij. “Deze erkenning is echt het resultaat van het harde werk door ons team. Dat laatste wil ik benadrukken want ik ben jammer genoeg al enkele maanden arbeidsongeschikt door een vervelend knie-letsel, maar mijn vervanger Sander heeft mijn aanpak in tussentijd met verve toegepast.”
Die aanpak is geworteld in deze van Aramark. Het overkoepelende cateringbedrijf aan wie Ikaria Zottegem zijn horeca-gebeuren heeft toevertrouwd. “Aramark staat inderdaad garant voor de nodige kwaliteit”, zegt Marco. “Net zoals Ikaria net dat beetje meer wil bieden aan zijn bewoners, wil Aramark hetzelfde betekenen als het gaat om de maaltijden die er worden aangeboden. Bewoners kunnen hier kiezen om te lunchen in onze brasserie De Zeven in de kapel van het oude klooster in Sint-Maria-Oudenhove of om onze maaltijden tot aan de deur van hun kamer te brengen. De kwaliteit is identiek.”
Alles vers
Wat die kwaliteit betreft schuift Marco versheid van de ingrediënten naar voor. En het feit dat hij en zijn keukenteam steeds proberen dat beetje extra aan te bieden. “Het eerste wat we doen ’s morgens voor de service is verse soep maken”, geeft hij een voorbeeld. “Je kan tegenwoordig kant-en-klare en bovendien smaakvolle soep inslaan via allerhande groothandels, maar dat weiger ik. Wij maken alles vers. Van de soepgroenten tot de kruiden, sauzen, het vlees of de vis in onze gerechten; wij zetten ons dagelijks in om onze gasten eerlijke maaltijden aan te bieden.”
Dat die voornemens opnieuw naar waarde worden geschat door Gault&Millau doet uiteraard plezier voor Marco en zijn team. Eén ding moet er hem toch van het hart. “Ik heb de indruk dat er nog bij te weinig mensen bekend is dat onze brasserie geopend is voor iedereen. Je hoeft dus geen bewoner van Ikaria Zottegem te zijn om hier te komen eten. Ik kan het zeer oprecht iedereen aanraden om eens te proberen. Ik draai al jaren mee als chef-kok en van alle plekken waar ik al heb gekookt, is de kapel hier echt wel een toplocatie.”