verrotlekker10

Foodlab Proef! krijgt fermentatie-expert Christian Weij over de vloer

SCHELLEBELLE – Op woensdag 10 en donderdag 11 april ontvangt het co-creatieve laboratorium Proef! uit Schellebelle een speciale gast. Fermentatie-expert, fooddesigner, landschapskok en pop-up chef Christian Weij stelt er zijn nieuw boek ‘Verrot Gezond’ voor en geeft er een tweedaagse cursus ‘Fermentatie & Desembrood’. 

Proef! is een testkeuken, food R&D facility, opleidingscentrum en food concept incubator onder één dak. Onder leiding van Maxime Willems wil Proef! particulieren en professionals uitnodigen om culinaire inzichten te delen.

Zo ook topchef Christian Weij. Hij is eigenaar van Pop-up restaurant Puur-e, en geeft regelmatig inspirerende kookworkshops voor kleine en grote groepen en voor professionals. Vijf jaar geleden hing hij zijn functie als creative director bij een communicatiebureau aan de wilgen om zijn passie voor lekker, echt eten te volgen en zich volledig op duurzame foodconcepten te richten. Op de voormalige Mauritskazerne in Ede realiseerde hij een smaakpark, een pretpark voor mensen die lekker willen eten.

Boekvoorstelling en tweedaagse workshop

Na zijn fermentatieboek ‘Verrot Lekker’ kondigt Christian Weij  nu zijn nieuw kookboek ‘Verrot Gezond’ aan. Ook via workshops leert hij aan wat fermenteren inhoudt en hoe je het in je eigen keuken kan proberen. De focus ligt deze keer op zuurdesem vandaar een tweedaagse omdat zuurdesem tijd nodig heeft. Hij overspoelt je tijdens de workshop met informatie en recept ideeën en vertelt ronduit over de geschiedenis en wat gezondheid met fermenteren te maken heeft.

Op woensdag 10 en donderdag 11 april, telkens van 18u30 tot 22u30, kan je deze unieke workshops rond fermentatie en desembrood bijwonen bij foodlab Proef! in Schellebelle. Meer info en inschrijven: info@proef.club.