IMG_7942

Foodies Arena, nieuwe co-working space voor ondernemers met een passie voor food

GENT – Op donderdag 21 februari opent Foodies Arena op spectaculaire wijze de deuren. Deze nieuwe Gentse plek voor co-working en co-creatie is het resultaat van het denkwerk van drie jonge Gentse ondernemers. “We willen startende ondernemers, freelancers en jonge bedrijven ondersteunen door hen een plaats aan te bieden waar werk en privé niet uit balans geraken. Op een gezonde manier werken staat hierbij centraal.” Het openingsevent bevat een goed gevuld programma met lezingen, workshops, een markt door lokale ondernemers en showcooking met toppers als Pieter-Jan Lint en Sofie Dumont.

Foodies Arena heeft zijn naam niet gestolen. Doorheen de gloednieuwe co-working en co-creatie ruimte aan de Eedverbondkaai in Gent loopt een knalrode looppiste. Manager Rebecca Hucks legt uit: “De piste staat symbool voor de ‘healthy active lifestyle’ die we willen promoten. We moedigen onze leden aan om een nieuwe, dynamische manier van werken te adopteren. Zo hebben we ergonomisch zit en sta meubilair. Kruip bijvoorbeeld eens op een loopband tijdens het werken of zet je op een stuiterende ztibal. En waarom zou je niet eens een vergadering houden al wandelend? Bij ons kan het allemaal.”

Focus op voeding

Rebecca werkte dit idee uit samen met business consultant en creative marketeer Angelo Verroeye en gezonde mindset en voedingsexpert Gilles Disperseyn. “We wisten in eerste instantie niet goed welke richting we wilden uitgaan. We hielden daarom een brainstorm samen met de Stad Gent en een focusgroep die bestond uit allerlei Gentse ondernemers. De conclusie was dat er al verschillende gelijkaardige plekken bestonden, maar nog niet echt eentje die gericht is op de voedingssector met een focus op co-creatie.”

Experimenteren in een professionele keuken

Naast de flexibele werkplekken en privékantoren bevat Foodies Arena ook 5 keuken units en 1 grote showcooking ruimte. “Iedereen die met voeding en gezondheid bezig is, kan deze gebruiken om te experimenteren. Helemaal achteraan in het gebouw hebben we ook een semi-professionele keuken. Deze bevat onder andere een oven waar je snel grote hoeveelheden tegelijk in kan klaarmaken.”

Een goed gevuld programma

Het openingsevent op donderdag 21 februari start ‘s morgens met een workshop ‘hoe word je een betere ondernemer?’ onder begeleiding van An Dours, met aansluitend ‘Boost your workday’, een pilatesles voor ondernemers door Saskia Faelens.

Op de middag is er een lezing door Joost Dessein over de Korte Keten & Community Supported Agriculture. Vervolgens kan je kuieren langs de Local Heroes Market die opgesteld staat langsheen de looppiste. “We hebben verschillende Gentse ondernemers uitgenodigd die bezig zijn met food. Dit gaat van microgroenten en lokaal gekweekte zwammen tot chocopasta en pickles.”

Doorheen de namiddag vinden er verschillende lezingen en workshops plaats rond food fotografie, bloemschikken, plantaardig koken, fermentatie,… In de keukens kan je bovendien deelnemen aan allerlei kookdemonstraties, waaronder showcooking door Pieter-Jan Lint en een exclusieve workshop met Sofie Dumont.

Inschrijven

Inschrijven voor het openingsevent kost 20 euro. “Deze krijg je terug in de vorm van een voucher die je achteraf kan gebruiken om een dag te komen werken of deel te nemen aan een workshop”, verduidelijkt Rebecca.