“Ik ben in 2000 met een frituur begonnen in Mechelen”, vertelt geboren Melselenaar en frituuruitbater Jurgen Van de Perre (46). “Maar de afstand tussen Melsele en Mechelen werd, ook door de constante wegenwerken op de Antwerpse Ring, uiteindelijk toch wat lastig.”
“Zo kwam ik in 2003 in Nieuwkerken terecht, waar ik de frituur Guido & Denise heb overgenomen en doopte die om tot Comme Chez Jurgen. In 2007 sloopten we het pand en bouwden we een nieuwe frituur. De zaken liepen erg goed en klanten moesten soms wel erg lang wachten en dus openden we in het oude postkantoor van Nieuwkerken zelfs een tweede frituur.”
Liefde
Van de Perre en zijn echtgenote Katleen De Sutter hadden naast hun frituur ook nog een bouwbedrijf. “Op den duur werd het allemaal wat te veel en dus besloten we de frituren van de hand te doen”, klinkt het. “Maar de liefde voor de frietjes bleef en uiteindelijk keerden we terug naar onze oude liefde.”
Sinds begin dit jaar baat het koppel daarom een nagelnieuwe frituur uit aan de overkant van de inrit van recreatieoord De Ster aan de Vossekotstraat. “We gaan op dezelfde manier verder dan waar we gestopt zijn: de lekkere frietjes en de beste snacks. Stoofvlees, goulash, spaghetti maken we zelf en satés steken we zelf op. Ook voor speciale burgers met Angusvlees, kip of halloumi ben je bij ons aan het juiste adres.”
Aanschuiven
De frituur is voorlopig enkel ’s avonds open van woensdag tot zondag van 17 tot 21 uur. Vanaf oktober is de zaak ook op woensdag- en vrijdagmiddag van 11.30 tot 13.30 uur geopend.
“Sinds enkele weken bieden we ook een online bestel mogelijkheid aan, wat aanslaat als een bom. Je kiest een tijdslot en je bestelling staat op tijd klaar”, zeggen Jurgen en Katleen. “Zo moet je niet meer aanschuiven voor je favoriete maaltijd. Voor de klanten uit de nabijgelegen bedrijven en industrieparken extra handig.”