Een verhuis van Den Bareel zat er al even aan te komen toen de huisbaas het pand aan de Ninoofsesteenweg te koop zette. Daarom moesten Els Volckaert, dochter van ex-schepen Laurent Volckaert, en haar man Arie de Swaef op zoek naar een nieuwe locatie. “We wilden absoluut in Denderhoutem blijven”, stelt Els. “Toen zag ik dat het vroegere eetcafé De Plesj op het Dorp te huur stond. Ik heb niet getwijfeld en heb meteen contact opgenomen met de eigenaar.”
Zondag opende Bistro Den Bareel nog een laatste keer de deuren voor de verhuis die gepland staat begin maart volgend jaar. “Maandag nemen we een dagje rust, maar daarna beginnen we met alles leeg te maken wat van ons is in het gebouw”, zo gaat Els verder. “We hopen dan in januari te kunnen starten met de renovatiewerken op het Dorp, want dat is broodnodig. Er zal dan zes opeenvolgende weken hard gewerkt worden om er iets moois van te maken.”
Opgegroeid in horeca
Het is voor de uitbaters een dubbel gevoel dat ze de deur van hun huidige zaak moeten sluiten. “Ik was graag hier gebleven. We zaten hier ideaal. Mijn hart doet zeer omdat we hier weg moeten. Misschien komt dat omdat ik schrik heb om te veranderen”, zegt Els. “In volle coronatijden heb ik met mijn man de zaak overgenomen van mijn ouders, maar zij helpen wel nog mee. Zij zullen ook meegaan naar de nieuwe locatie.”
Op het Dorp hoopt het koppel nog negen jaar het beste van zichzelf te geven. “Dan ben ik zestig jaar en heb ik 45 jaar in de horeca gewerkt. Ik ben in de horeca opgegroeid. We hebben zestien jaar de sporthal in Denderhoutem opengehouden en daarna ook nog negen jaar de cafetaria van het zwembad in Aalst. Bijna tien jaar geleden zijn we hier dan begonnen met bistro Den Bareel. De eerste 27 jaar van mijn carrière heb ik altijd zeven dagen op zeven gewerkt”, vertelt Els nog.
Naam blijft
“Ik ben blij dat we wel een ander pand in Denderhoutem hebben gevonden. Mocht dat niet het geval geweest zijn, dan was mijn man opnieuw voor een baas beginnen te werken. Hij deed dat eerder ook al bij Tereos in Aalst. Voor mij zou dat een groter probleem geweest zijn. Ik ben zolang gewoon geweest om voor mezelf te werken. Ik zou niet meer anders kunnen.”
De naam en het concept van de zaak blijven ook op de nieuwe locatie bestaan. “Als alles is afgewerkt, zal er plaats zijn voor veertig klanten. Ook onze koffietafels blijven we houden, ondanks het feit dat we dan geen apart zaaltje meer hebben. We hopen onze klanten begin maart volgend jaar opnieuw te mogen verwelkomen”, zo sluit de zaakvoerster af.