SINT-GILLIS-WAAS – Op zondag 17 november is ijshoeve De Boey in Sint-Gillis-Waas het toneel van de eerste Dag van de Smaak. Dat is een initiatief van de coöperatie Smaak van Waas, de vereniging van 15 samenwerkende hoeve- en streekproducenten uit het Waasland. Van 10u tot 17u staan alle producenten paraat om er hun producten te promoten bij het publiek. Tussen 10u en 13u kan men er aanschuiven voor een heerlijke streekproductenbrunch. Doorheen de dag staan er enkele natuurwandelingen op het programma en zorgt de Smaak van Waas-bar voor Wase lekkernijen.
Smaak van Waas cvba brengt het verhaal van samenwerkende hoeve- en streekproducenten uit het Waasland, zonder dat daarbij de eigenheid van de verschillende bedrijven verloren gaat. Iedere producent is verbonden met de streek en heeft ook veel goesting om elk seizoen steeds weer de beste producten voor te schotelen. Smaak van Waas maakt het verschil door haar passie voor de bewoners van het Waasland, voor de omgeving en voor de producenten zelf.
Succesformule blijft groeien
Het aanbod van de coöperatie was van het begin vrij divers en breidt bovendien steeds uit. Recent versterkten een aantal producenten het netwerk van Smaak van Waas: microbrouwerij Stanium (Beveren) voegt enkele lekkere streekbiertjes toe en geitenboerderij ’t Eikenhof uit Lokeren voorziet heerlijke geitenkazen. Bie’s Vocaatje uit Sint-Niklaas produceert ambachtelijke advocaat en Hilde’s Ambachten, eveneens uit Sint-Niklaas, maakt heerlijke confituren. Tot slot is er Bites of Eden uit Beveren dat instaat voor chocolade, koekjes, granola en gezonde gebakjes.
In totaal maken nu 15 producenten deel uit van Smaak van Waas. Dit aantal kan en mag blijven groeien, op voorwaarde dat het een verrijking is voor het huidige aanbod.
Geïnteresseerde producenten kunnen zich melden via info@smaakvanwaas.be.
Inschrijven voor de brunch op 17 november is verplicht via info@smaakvanwaas.be. De kostprijs bedraagt 25 euro per persoon, of 15 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar. Op aanvraag is er een vegetarisch alternatief mogelijk.