gptw-094 (1)

Durabrik bij de 10 beste werkgevers van het land

Bouwbedrijf Durabrik uit Drongen mag zich voortaan tot de 10 beste werkplekken van België rekenen. Sterker nog: het Oost-Vlaams bedrijf haalt maar liefst plaats 4 in de ranking. Dankzij onder meer een intensief communicatie programma om contact te houden tijdens corona, kinderopvang op kantoor en de vele aandacht voor het mentaal en fysiek welzijn van elke medewerker zijn de 200 medewerkers het unaniem eens dat zij de beste werkgever van het land hebben. “Alles begint bij de tevredenheid van onze eigen mensen, wat zich vertaalt in een lange termijn engagement en uiteindelijk ook in klantentevredenheid”, aldus Bie De Backer, HR Directeur van Durabrik.

Het bedrijf met als baseline ‘Bouwen begint met mensen’ bewijst voortaan dat het de daad bij het woord voert. Want met plaats 4 bij de 10 beste werkgevers van België – in de categorie ‘small & medium companies’ – houdt het bekende bouwbedrijf Durabrik haar medewerkers absoluut tevreden. In tijden waar de war on talent hevig woedt en het verloop binnen bedrijven almaar stijgt, is dat evenwel geen sinecure. Durabrik mag zich vanaf nu minstens 1 jaar een ‘Best Workplace’ noemen, een initiatief van het Great Place to Work Institute, in samenwerking met Vlerick Business School. De werknemers konden de bekendmaking live vanop kantoor volgen.

Verbondenheid tijdens corona

Dat Durabrik – na eerst een Great Place To Work te zijn – nu ook de titel van Best Workplace binnen haalde, hoeft niet te verbazen. Zo behalen zij een trust index score van maar liefst 86 procent. Waar zij vooral nog beter op scoren dan in het verleden is op de dimensie geloofwaardigheid. “Dit gaat over het vertrouwen dat de medewerkers hebben in de visie en de competentie van het management, maar ook in de toegankelijkheid van het management”, klinkt het. Dat dit net gelukt is in tijden van corona, daar is het bedrijf best fier op.

Ervoor zorgen dat alle medewerkers zich thuis voelen, is voor het bedrijf namelijk één van de belangrijkste doelstellingen. Daarom zet het al langer in op onderlinge verbondenheid. Zo zette Durabrik tijdens de pandemie – toen mensen noodgedwongen moesten thuis werken – extra initiatieven op om die verbondenheid te bewaren.

 

“Het was gedurende de hele pandemie voor ons enorm belangrijk om het welzijn van onze medewerkers te bewaken en er voor elkaar te zijn”, zegt Bie De Backer. “Daarvoor voorzagen wij in allerhande activiteiten, gaande van kinderopvang op kantoor tot wekelijkse online koffiemomenten en wandelingen in openlucht met nieuwe medewerkers. We blijven op dat welzijn inzetten, ook nu we met z’n allen terug meer naar kantoor mogen.”

Diversiteit in bouwsector

In de huidige bedrijfswereld is ook diversiteit een belangrijke eigenschap van een goede werkgever. Ondanks het mannelijke karakter van de bouwsector, zet Durabrik sterk in op de aanwerving van vrouwelijke krachten. Gelijke verloning staat daarbij bijvoorbeeld hoog op de agenda.

Verder heeft Durabrik ook oog voor mensen voor wie gelijke kansen niet altijd evident zijn, zoals migranten of mensen met een handicap. Ze werken hiervoor samen met organisaties zoals KONEKT om ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te bereiken.

Specifieke waarden

Durabrik behoort – samen met 11 andere bouwbedrijven – tot de groep Camino. Al deze bedrijven hanteren stuk voor stuk de ROSIE waarden. ROSIE staat voor Respect en vertrouwen; Ontplooiing en ontwikkeling; Samenwerken; Innovatief ondernemen en Eigenaarschap. Er wordt met andere woorden veel aandacht besteed aan het leren uit fouten, teamwork en groeien op zowel persoonlijk- als professioneel vlak.

Joost Callens, CEO Durabrik: “Wij zijn enorm trots op deze titel en werken er met z’n allen ook hard aan om zo ver te komen. We zijn een waarden gedreven organisatie die de medewerkers vooropstelt. Het welzijn van onze mensen is voor ons van groot belang en wij zijn dan ook enorm trots op eenieder van hen. We doen er dag in dag uit alles aan om een goede werkgever te zijn. Deze benoeming bewijst dan ook dat onze medewerkers dit ook echt zo ervaren.”

Tot slot draagt het bedrijf ook dienstbaarheid hoog in het vaandel. Zo zet Camino zich als bedrijf ook in de recente crisis in voor de medemens. Ze zullen samen met Stad Brugge maar liefst 75 tot 100 Oekraïense vluchtelingen onderdak verlenen in één van hun projecten.