Karel en Liselore met Dimi voor de Huzaar Karel en Liselore met Dimi voor de Huzaar. Foto: if

Drie horecazaken op enkele meters van elkaar: Karel (29) en Liselore (27) breiden ‘imperium’ in de Nederkouter verder uit

Het imperium van Karel De Clercq (29) en Liselore Dobbelaere (27) in de Nederkouter en breidt verder uit. Na het restaurant Komparto café Kapitein Cravate, nemen ze nu ook café Huzaar over. De toekomst van de bruine kroeg is verzekerd.

“Of we de straat stilletjes aan het overnemen zijn? Dat durven we niet zeggen”, lachen Karel De Clercq (29) en Liselore Dobbelaere (27). Vijf jaar geleden startten ze restaurant Komparto op in de Nederkouter. Een jaar geleden namen ze het populaire café Kapitein Cravate over aan de overkant.

“Onze klanten vragen vaak of we nog een goed cafeetje kennen waar ze nog wat kunnen drinken na het eten. Nu kunnen we ze naar ons eigen café sturen aan de overkant”, zei het koppel bij de overname. Vanaf oktober kunnen ze hun gasten doorverwijzen naar twee cafés. De twintigers nemen nu ook café Huzaar over, de kroeg naast Kapitein Cravate.

Huzaar in de Nederkouter. Foto: if

Wim Lammertyn en Dimitri Verberckt, de uitbaters van Huzaar, startten het café zes jaar geleden op. Maar enkele maanden geleden maakten ze bekend dat ermee stoppen. Zaterdag namen ze afscheid van hun klanten.

Nu gaat het café even toe, maar in oktober gaat Huzaar weer open met De Clercq en Dobbelaere als eigenaars. Ze behouden de naam en de speciale bieren, maar brengen meer wijn aan en verfijnde hapjes zoals een artisanale kaaskroket.

“Om de drie weken willen we een barbecue doen in de binnentuin”, zegt het koppel. Vanaf oktober verdelen ze hun tijd over drie horecazaken. “Gelukkig hebben we een groot en goed team waarop we kunnen bouwen.” Het helpt natuurlijk dat de zaken op een paar meter van elkaar liggen.

Ze zouden hun eigen grootste concurrent kunnen zijn, maar De Clercq ziet het anders. “Kapitein Cravate en Huzaar trekken een licht ander publiek aan, ook al is iedereen in beide welkom. Huzaar wordt ook nog anders met de nieuwe eetkaart. Het blijft een café, maar met invloeden van een restaurant, ideaal voor een gezellige avond met vrienden.”