De verhalen van kinderen die zich met hand en hand verzetten tegen een carrière zoals die van hun ouders zijn genoegzaam bekend. Maar zonen van voetballers worden dan toch vaak voetballers zoals onder meer Romelu en Jordan Lukaku bewijzen, zonen en dochters van acteurs en zangers zoeken hun heil in de film- en muziekwereld en dochters van mode-iconen gaan ook zelf hun weg in die sector zoals we konden zien met Rebekka en Epiphany Vanderhaeghen, de dochters van Kaat Tilley.
Echt verwonderdelijk is het dan ook niet dat Naomi en Axelle Declercq, de dochters van voormalig wereldkampioen barbecueën Peter De Clercq en van grillrestaurent Elckerlijc, een ondernemersinitiatief genomen hebben dat rond de kookpotten draait.
Tot eind december 2015 baten zij in Maldegem nog hun eigen pop-up restaurant uit dat de toepasselijke naam “Meetjes Talore” kreeg, wat in het Meetjeslandse dialect uiteraard een stuk beter klinkt dan “Grootmoeders bord”. Maar niet alleen met de naam, ook met hun service, hun marketingaanpak en hun gerechten bewijzen de zusjes De Clercq dat ze het kooktalent én het ondernemersinstinct van hun vader hebben meegekregen. De Facebookpagina van het tijdelijke restaurant puilt dan ook uit van de positieve reacties, wat nog maar eens bewijst dat wie durft ondernemen en hard werk daar ook voor beloond kan worden.