f324cb91-c5cd-4467-af23-236d03be8d51

Dit zijn de winnaars van de VENUEZ hospitality awards

GENT – Op maandag 2 december kwamen tal van hospitality ondernemers voor het zevende jaar op rij naar de Grand Casino Knokke in de hoop een van de dertien felbegeerde VENUEZ hospitality awards in de wacht te slepen. Ruim 550 prominenten hadden zich piekfijn uitgedost voor een avondje verwennerij en… spanning. Want in sommige categorieën bleek het een echte nek-aan-nek race. Het Gentse Door73 kaapte de eerste plaats weg in de categorie Best Food & Drinks concept en Pillows Grand Hotel Reylof kreeg de prijs voor Best Hotel Design.

De jury is streng maar rechtvaardig te werk gegaan. De nadruk lag op innovatie, stijl, goed ondernemerschap, groeipotentieel, prijs-kwaliteit en bovenal: een uitmuntende service. Het veertienkoppige panel bestond stuk voor stuk uit grote namen in de Belgische hospitaity wereld. Denk aan ondernemers Wim Ballieu (Balls & Glory), Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde (De jongens, Wasbar en Chez Claire) en Kasper Stuart (tasTE), trendwatchers Tom Palmaerts (Trendwolves) en Kate Stockman (Stockman Verstraete), interieurarchitect Bjorn Verlinde, bartender Ran Van Ongevalle (Palo Cortado), blogger Yves Van De Ven, barista/wereldkampioen latte art Peter Hernou en hotel en restaurant consultant Frank Cops (Be Gusto en Gault&Millau). Ook reisjournaliste Debbie Pappyn en haar man David De Vleeschauwer mochten de winnaars mee helpen aanduiden.

VENUEZ-uitgever Vincent Degroote: “We hebben het aantal juryleden dit jaar fors opgetrokken en onze methode nog objectiever en futureproof gemaakt. In eer en geweten kan ik zeggen dat we in elke categorie de allerbeste hebben bekroond. Voor ons moet het totaalplaatje kloppen: de hele customer journey moet een avontuur zijn. Bovendien hebben we een boon voor ondernemers die tonen dat ze lef hebben maar toch doordacht te werk gaan.”

Twee Oost-Vlaamse winnaars

Best Food & Drinks Concept: Door73 (Gent)

Door73 wist vooral te overtuigen met wat er op het bord en in het glas komt. Van aperitief tot dessert, alles is eerlijk en van topkwaliteit. De sharing gerechten zijn puur, de service verloopt heel smooth en vriendelijk en bovenal: de prijs-kwaliteitverhouding is correct. Het interieur is niet supervernieuwend, maar wel stijlvol, er klinkt goeie muziek uit de boxen, er is een kwalitatieve sound en de open keuken is een meerwaarde voor de zaak.

Best Hotel Design: Pillows Grand Hotel Reylof  (Gent)

De genomineerden waren zeer divers qua stijl, maar toch aan elkaar gewaagd. Pillows is niet high end is, maar heeft wel een luxegevoel. Er zijn chique materialen gebruikt, het geheel mooi is afgewerkt en de ontbijtruimte vormt het kloppende hart van het hotel. De trap is prachtig en de binnenkoer is om “u” tegen te zeggen.