DRONGEN – Bosbranden hebben Australië verwoest en een gebied verbrand dat ongeveer vier keer zo groot is als België. Deze branden hebben 30 mensen en maar liefst een miljard dieren het leven gekost. Jeremy Buyle en Angelo Medagoda, van Dinner On The Lake, besloten dat ze iets moesten doen om te helpen. Ze bieden 100 voorverkooptickets aan voor het volgende seizoen. Alle winst van de tickets gaat rechtstreeks naar het Australische Rode Kruis.
“Ik heb familie en heel wat vrienden die in Australië wonen en voelde me dus sterk betrokken bij de vreselijke bosbranden. Bovendien is Dinner On The Lake een concept waarvoor de natuur heel belangrijk is. Ook al zijn we maar een kleine start-up, toch vonden we dat we iets moesten doen”, legt Angelo Medagoda uit waarom ze deze actie in het leven riepen. “We hebben 100 voorverkooptickets geopend voor volgend seizoen. Alle winst van deze tickets gaat rechtstreeks naar een goed doel, meer specifiek naar het Australische Rode Kruis.”
Intussen zijn al ongeveer de helft van de tickets de deur uit. In totaal zou de actie 3.000 euro moeten opbrengen. “We hebben verschillende goede doelen opgezocht, maar kwamen uit bij het Rode Kruis omdat we hier zeker waren waarvoor het geld gebruikt zou worden. Deze mensen riskeren hun leven om andere mensen te helpen on the field. Hun werk heeft een grote impact op al wie door de bosbranden getroffen werd.”
Volgend seizoen extra focus op B2B
Angelo licht ook al een tipje van de sluier over volgend seizoen. “Er komt alweer wat verandering bij Dinner On The Lake. Het B2C-aanbod waarbij particulieren een plekje in ons restaurant kunnen reserveren blijft, maar is er enkel tijdens de zomermaanden. Dit jaar willen we meer focussen op evenementen. Mensen kunnen ons restaurant op het water afhuren voor bedrijfsfeesten, productvoorstellingen,… We stellen Dinner On The Lake dus voortaan ook open voor de corporate wereld.”
“Daarnaast bouwen we een volwaardig tweede verdiep met uitzicht boven op ons huidige vlot”, zegt Angelo. De exacte locatie waar het drijvende restaurant dit jaar neerstrijkt, kan hij nog niet meedelen. “Maar het zal ergens in de regio tussen Antwerpen en Mechelen zijn”, geeft hij wel al mee. Anders dan vorig jaar komt er dus slechts één locatie. “We willen dit jaar al onze aandacht vestigen op één locatie en deze zo ‘wauw’ mogelijk maken. Het moet echt ‘on point’ zijn”, besluit Angelo.
Wil jij ook je steentje bijdragen? Koop dan alvast jouw ticket voor deze zomer via: www.dinneronthelake.com