Michaël Vrijmoed Michaël Vrijmoed. Foto: fvv

DE NIEUWJAARSBRIEF. De voornemens van chef Michaël Vrijmoed: “Onze stijl en signatuur nog meer verfijnen”

De hele maand januari blikken ondernemers op Made in vooruit op het nieuwe jaar, professioneel en persoonlijk. Vandaag: Chef Michaël Vrijmoed van het gelijknamige tweesterrenrestaurant.

Dag Michaël! Hoe heb je het nieuwe jaar ingezet?

“Het restaurant was gesloten dus dit was een moment van rust voor mij. Ik heb het nieuwe jaar ingezet met familie en vrienden.”

Wat was je belangrijkste verwezenlijking van 2024 met je restaurant Vrijmoed?

“We stonden ook dit jaar terug op de vierde plaats in de wereldtop van beste groenterestaurants van We’re Smart en konden onze 2 michelinsterren alsook onze Gault&Millau score van 17.5/20 behouden. Dit was een mooie erkenning voor ons werk. Ons partnership met Brussels Airlines staat ook bovenaan de lijst. In totaal heb ik vier menu’s ontwikkeld die werden geserveerd op lange afstandvluchten. Elk goed voor drie maanden, seizoensgebonden dus, wat ook aansluit bij de filosofie van ons restaurant. Daar creëren we eveneens elke 2,5 maanden nieuwe menu’s.”

Lees ook: Gents restaurant Vrijmoed blijft vierde beste groenterestaurant ter wereld

Wat zijn je professionele voornemens voor dit jaar?

“Ik wil vooral verder doen waar we mee bezig zijn in het restaurant en onze gasten nog meer dan ooit te voren een mooi moment bezorgen in Vrijmoed. Verder ben ik ervan overtuigd dat we nog beter kunnen doen op vlak van milieu en duurzaamheid, iets waarop we nog meer zullen werken. Ook wil ik kijken hoe we nog meer lokaal kunnen werken. Daarnaast wil ik uiteraard onze eigen stijl en signatuur nog meer gaan verfijnen. Mijn team speelt ook een zéér belangrijke rol in de voornemens: ik wil hen nog beter coachen en trainen. Het doel is te blijven innoveren en evolueren als team en onderneming.”

Wat zijn je persoonlijke voornemens voor dit jaar?

“Zoals bij veel ondernemers is de work-life balance heel belangrijk, en dan heb ik het vooral over familie. Binnen een viertal maanden komt er een tweede kindje. Daar ga ik uiteraard ook tijd voor moeten vrijmaken, maar daar kijk ik heel hard naar uit.”

Wat wens je andere ondernemers toe?

“Ik wens iedereen een gezonde onderneming toe. En vooral veel werkvreugde, stabiliteit en een goede personeelsbezetting. Ik denk dat die laatste allesbepalend is. Het is belangrijk dat je als team dingen kan verwezenlijken om samen te blijven groeien.”