Welch groeide op in Noord-Carolina in de Verenigde Staten en kwam zes jaar geleden naar Gent om te studeren. Na een bachelor sociale wetenschappen aan de VUB volgde ze een master conflict en ontwikkeling aan de UGent. Het afgelopen jaar volgde ze stages en zocht ze werk, wat geen makkelijke opdracht bleek.
Na een zoveelste afwijzingsbrief besloot ze een eigen bedrijfje op te starten. “Mijn vrienden kennen me als iemand die heel graag koekjes bakt”, vertelt de Amerikaanse. “Ik nam die altijd mee naar feestjes en etentjes, en kreeg heel goede reacties. Op een dag zei mijn man: ‘Waarom maak je daar geen business van?’”
De koekjescatering van Welch was geboren. In haar Gentse keuken maakt de 25-jarige klassiekers waarmee ze is opgegroeid, maar ook vernieuwende smaken zoals een ‘Belgian waffle cookie’. “Dat is een boterig koekje met stukjes Luikse wafel”, legt Welch uit. “Nog een ander koekje smaakt zoals baklava.”
Nog in de aanbieding: koekjes met matcha en witte chocolade, met red velvet en witte chocolade, en chocoladekoekjes met stukjes donkere, melk- en witte chocolade. “Ik ben constant bezig met nieuwe smaken te ontwikkelen”, zegt de Gentse. “Maar het blijven Amerikaanse koekjes. Die zijn zacht vanbinnen, in tegenstelling tot de meer krokante Belgische koekjes”
Op termijn hoopt Welch een winkel te openen, maar voorlopig werkt ze thuis. Bestellen kan via mail, afhalen doe je in de Sint-Lievenspoortstraat. “Ik heb al een vaste klant”, zegt Welch trots. “Een Canadese. Ze zegt dat mijn koekjes haar aan thuis doen denken. Een mooier compliment kan ik niet bedenken.”