Lieve Callewaert uit Waarschoot werkt al bijna 20 jaar in de communicatiesector maar heeft een passie voor koken. “Daarom volgde ik de koksopleiding aan de hotelschool in Gent”, zegt ze. “Het bleef bij mij kriebelen om
iets met dat diploma te doen. Toevallig botste ik op een advertentie waarbij de Culinette-camionette werd overgelaten. Ik wist meteen: dit is helemaal mijn ding!
Alles sprak me aan: de naam, het logo, de aankleding van de wagen, het concept…Daarom hebben we alles van de vorige eigenaar overgenomen en kon ik vrij
snel opstarten.”
Lieve Callewaert bereikte een akkoord met haar werkgever om halftijds te werken en ging met Culinette aan de slag als zelftandige in bijberoep. “Ik verzorg lunches op 3 dagen in de week”, zegt ze. “Op woensdag in Drongen Industriepark, op donderdag aan Loods 22 op de Voorhavenlaan in Gent, en op vrijdag vind je me
op het Axess Business Park in Merelbeke. Mijn menu wisselt elke week en bestaat uit soep, pasta en verschillende soorten broodjes. Als het wat warmer wordt zullen zeker ook salades aan bod komen in het menu.”
Daarnaast verzorgt Culinette ook feestjes. “We verzorgden al een bedrijfsetentje
met wereldbuffet voor 15 vertegenwoordigers”, zegt Lieve Callewaert, “maar ook Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus met rijst voor 80 personen, een pasta-buffet met dessertjes voor 40 personen, aangepaste hapjes bij een gin-tasting voor 40 personen, enzovoort. We zijn ook present op het Food Truck Festival in Kerk te Gentbrugge (20 tot 22 maart) en er staan nog festivals op de kalender.”